Ak Parti İl Binasında yaptığı basın toplantısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıklayan Karatutlu fark yaratacağına inandığını söyledi.

Karatutlu şunları söyledi:

Daha verimli ve etkin olacağıma inandığım için bu yola çıktım...

Kahramanmaraş'ın ve yaşayanlarının ihtiyaçlarını karşılamada daha verimli ve etkin olabileceğim düşüncesiyle bu yola çıktım.

İnsan ihtiyaçlarını tespit ve problemleri çözme konusunda tıp eğitimi aldım, ve bu eğitim uygulamasının her anında ekip çalışmasını gerektirmesinin vermiş olduğu bir deneyim var. Gerek kamu gerekse özel sağlık kurumlarının tüm kademelerinde yöneticilik yaptım, Bunun yanında spor, sivil toplum ve siyasi kurum ve kuruluşlarında yöneticilik yapmam belediye yönteminde de bir avantaj olacağı kanaatindeyim.

Kaynak üretmeyen kişi ve kurumların vaadleri afakidir, havada kalmaya mahkumdur.
 
Şehrimiz ilçeleriyle bir bütün olarak, ister sanayi ister tarım ve hayvancılıkta ister turizm sektöründe isterse lojistik veya bilişim gibi faaliyet alanlarında büyüme eğilimi göstersin, bizler şehrin bütününe kaynak akması açısından tüm yolları açmak ve sağlıklı işlemesinden yana olacağız. Kaynak üretmeyen kişi ve kurumların vaadleri afakidir, havada kalmaya mahkumdur.

Kahramanmaraş'ta, kentin maddi refahı artarken, kesinlikle önümüzdeki on yıl ve sonrasında;
-Çevreyi kirletmeyen, bozmayan, israf etmeyen ekolojik kent,
-Yaşayanların hak ve hukukunu koruyan değişimci kent,
-Güzelliği öne çıkan ve duygulara hitap eden estetik kent
olması için çaba sarfedeceğiz.

Biz: kuzeyiyle, güneyiyle, köyüyle kasabasıyla, beldesi ve ilçesi ile planlı bir şehir, güvenli bir kent ve yaşanabilir bir Kahramanmaraş vadediyoruz.