Ünal, Andırın ilçesine yaptığı ziyarette, AK Parti'nin millet iradesine sahip çıktığını söyledi.

Milletin getirdiğini ancak milletin götüreceğini vurgulayan Ünal, "Karar ve söz benim, sandıkta getirdiğimi sandıkta ben götürürüm' diyeceğiz. İktidar siz istediğiniz için değil millet istediği için gider. 12 yılda 80 yılda yapılmayanları yaptık. Bunları da sizden aldığımız destekle yaptık. Siz bize iradenizi, temsil yetkinizi, egemenlik hakkınızı emanet ettiniz. Sizin bu emanetinizi yere düşürmeden size ait olan kaynakları kullanarak hizmet ettik" dedi.

Ünal, demokrasinin, egemenlik hakkının milletin temsilcileri aracılığıyla kullanmak anlamına geldiğini belirtti.

Milletin demokrasiyi sandıkta kullanacağını dile getiren Ünal, halkın da oyu ve iradesiyle tercihini sandığa yansıtacağını dile getirdi.

- "Bu millet adamın sözüne değil gözüne bakar"

Siyaset kurumunun da milletten aldığı bu gücü halkın lehine kullanacağını vurgulayan Ünal, şöyle konuştu:

"Çünkü millet, kendisine hizmet edeni sandıkla getirir, hizmet etmeyeni de sandıkla götürür. İktidara geldiğimizde devlet bütçesinin yarısı faize gidiyordu. Bugün bizi istemeyenler, bildiri ve ilan yayınlayanlar devlet bankasından düşük faizle aldıkları krediyi tekrar devlete yüksek faizle borç olarak veriyorlardı. Arada milyonlarca, milyarlarca paralar kazanılıyordu. Oturduğu yerden devletin ve milletin parasını kullanarak parasına para katıyordu. Bu millet ariftir, irfan sahibidir bunu unutmayın. Bu millet adamın sözüne değil gözüne bakar. Gözüne baktığı zamanda adamın özünü ve hakikatını görür."