Ziyareti sırasında döner ocağının başına geçerek döner kesen Akgemci, samimiyeti ve esprileri ile de vatandaşın yüzünü güldürdü. 

Esnafa hayırlı işler dileyen Akgemci, uzun uzun esnafı dinledi ve projelerini anlattı. 
Milli ekonominin temelini oluşturan esnafın gelişmesinde yerel yönetimlerin büyük rol oynadığına dikkat çeken Akgemci; “Biz ”˜İnsanımızın mutluluğu, kentin mutluluğu' diyerek, ev kadınlarımızdan tutun, pazarcı esnafımızdan, sanayicisine, her vatandaşımızın doğumundan ölümüne kadar, kısacası toplumun her sosyal dilimini düşünerek yola çıktık. Ve dedik ki; ”˜Sizler için biz varız.' 

Evet, biz varız. Memleketimiz insanı için hizmet yolunda koşmaya varız.  Yüz ağartan yüz projemizle, 5 yılda insanımızın en iyi şartlarda yaşamayı hak ve hayal ettiği modern bir Kahramanmaraş sunacağız. 

Kentimizin en büyük sorunları arasında trafik ve otopark problemi yer alıyor. Bu sorun esnafımızın olduğu gibi tüm vatandaşlarımızın hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Önceliğimiz bu sorunu çözmek olacak. ” dedi. 

Akgemci, Büyükşehir yasası ve yapısı ile ilgili halkın çok az bir bilgiye sahip olduğunu ifade ederek: “Vatandaşlarımız bu konuda karmaşa yaşıyor. ”˜Vergiler artacak, hayat çok pahalı olacak' gibi kaygıları ön sırada yer alıyor. 

Biz büyükşehir olmanın avantajlarından faydalanarak, üretken bir belediye ve üreten toplum olacağız” dedi. 

30 Mart Seçimlerinin ezber bozan bir seçim,  olduğunu Büyükşehir yasası ile yönetileceğini hatırlatan Akgemci: “Bu şehri işi bilen hizmet adamı bu kardeşinize teslim edin. İlk defa büyükşehir olarak yönetileceğiz. İlk yapılanma, ilk icraatlar çok önemli. Eğer yetkiyi işi bilene vermezseniz yapılacak yanlış yatırımlar, en az şehrin 50 yılını etkileyecek. Unutmayın ki; bazı yanlışların telafisi olmaz. 

Gelin hep birlikte, bu şehrin geleceğini inşaa edelim” dedi. 

Akgemci, ziyareti sırasında kadın dönerci ustasına rastlayınca, “İşte bizim kadınlarımız, On parmağında on marifet. Hanım kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. Hayatın bütün yükünü onlar taşıyor. Evlerinde iyi bir anne ve eş oluyorlar, dışarı da ise iyi birer iş kadını. Vazifeleri hiç bitmiyor. 7/24 mesaileri var” dedi. 

Döneri kendisi de kesmek istediğini söyleyen Akgemci, dönerin başına geçerek bu işte de maharetini gösterdi. Kadın Dönerci ustasından ve vatandaşlardan tam not aldı.