Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci ve Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, Fatih Kasabasında gerçekleştirdikleri ziyarette sevgi gösterileri ile karşılandılar. 

Yoğun katılımın olduğu, teşkilat üyeleri ve vatandaşların hazırladığı tanışma programında;  Akgemci ve Temizkan kendilerinden söz ederek projelerini anlattılar.

Akgemci, burada yaptığı konuşmasında; Büyükşehrin kendi bütçesiyle geldiğini, kimsenin bu bütçeye müdahale edemeyeceğini söyledi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belediye başkanı iktidar partisinden olmazsa hizmet alamayız düşüncesi çok yanlış. Artık böyle bir şey yok. Büyükşehir bütçesi sizlerin ödediği gelir vergilerinin % 6'sından oluşuyor. Yasa böyle. Buna kimse müdahale edemez. Yani sizin ödediğiniz vergiler size hizmet olarak sunulacak. Ancak bu da işin uzmanı tarafından yönetilirse hizmete dönüşür. Sizin paranızın adil bir şekilde sizlerle hizmet olarak dönüşmesini istiyorsanız, bu yetkiyi vereceğiniz en uzman kişi işte karşınızda.”

Amacının Kahramanmaraş'ı gerçek anlamda büyükşehir yapmak olduğunu ifade eden Akgemci; “Hedefimiz, memleketimiz sadece ismi ile değil, gelişmişliği ile büyükşehir yapmak. Sizler nasıl bir Kahramanmaraş hayal ediyorsanız hep birlikte hayalinizi gerçekleştireceğiz. Çünkü hepimizin hayali aynı, örnek bir Kahramanmaraş inşaa etmek” dedi. 

YÜZ AĞARTAN YÜZ PORJE 

Akgemci; “Biz hayalimizdeki Kahramanmaraş'ı inşaa etmek için önce uzman kişilerle şehrimizin mevcut durum analizini çıkarttık ve bunu kitap haline getirdik. Bu mevcut durumda nelere ihtiyaç var, bir bir sıraladık. Yüz ağartan yüz proje ile 5 yılda marka şehir olma yolunda eylem planımızı hazırladık.

Sizlerin karşısına eli boş değil, uçuk kaçık değil, çılgın değil, gerçekçi projelerle çıktık. Sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda, her vatandaşımızı düşünerek, hayatınızı kolaylaştıracak, yaşam standartlarınızı yükseltecek, üretken belediyecilik anlayışı ile çocuklarımıza iyi bir gelecek bırak için hizmet aşkı ile yola çıktık. Görüyorum ki; bu aşk karşılıksız değil. Sizin sevdanız, bizim sevdamız. Buradaki bu coşkulu karşılama da değişime hazır olduğunuzu gösteriyor.  Bende sizlere söz veriyorum 5 yılda bambaşka bir Kahramanmaraş göreceksiniz” dedi. 

Vatandaşların sorularını cevaplandıran Akgemci, çocuklarla da tek tek ilgilenerek; “Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmalıyız. Onların emaneti bize. Vereceğiniz oylar onların geleceğini belirleyecek” dedi. 

Daha sonra Fatih Belde Belediye Başkanı Mehmet Demirtaş'la karşılaşan Akgemci ve Temizkan, teşkilat yöneticileri ile belediye binasında sohbet ettiler. 

Akgemci; Başkan Demirtaş'a “Stratejik Analiz” adlı kitabını takdim ederek; “Biz Kahramanmaraş için taş üstüne taş koyan her kim olursa olsun teşekkürü borç biliyoruz. Sizde iyi niyetle beldenize hizmetler sundunuz. Büyükşehir yasası ile beldeler iptal oldu ama inanıyorum ki sizin göreviniz bitmedi” dedi. 

Akgemci, belediyeyi aldıklarında belediye binalarının ve çalışanlarının yine halkın hizmetinde olacağını ifade ederek; “Biz kimseyi işinden etmeyeceğiz. Bu binalar büyükşehrin irtibat noktaları olacak. Hem vatandaşımız hem de çalışanlar perişan olmayacak. Zaten biz, vatandaşlarımızın tamamını kucaklayan ve yaşantısını kolaylaştıracak hizmet anlayışı ile yola çıktık” dedi. 

Başkan Demirtaş, MHP'li adaylara teşekkür etti ve başarılar diledi.