Seçim çalışmaları sırasında her fırsatta “Kahramanmaraş için taş üstüne taş koyanlara teşekkürü borç biliriz. Biz en iyi hizmete sunmaya talibiz” diyen Akgemci, bu ziyaretlerin hem istişare hem de bir ahde vefa olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Belediye eski Başkanı Hacı Ali Özal'ı iş yerinde ziyaret eden Akgemci; belediye başkanlığının halka hizmet için şerefli makam olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Eski Başkanımız Hacı Ali Özal Kahramanmaraş'a şehircilik anlamında dönüm noktası olarak nitelendirilecek şekilde hizmetler sunmuştur. 

Bu makamlar özveri ve beceri isteyen makamlardır. 

Sayın Hacı Ali Özal'da bir Kahramanmaraş sevdalısıdır. Bu ziyaretimiz hem istişare hem de bir ahde vefa olarak değerlendirilmelidir. 

Kendisine şahsım ve Kahramanmaraşlılar adına teşekkür ediyorum. 

İnşallah seçildiğimizde de birlikte istişare içinde olup tecrübelerinden faydalanacağız” 

ÖZAL; BAŞARILI OLACAĞINIZA İNANIYORUM

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hacı Ali Özal; “Belediye makamı hizmet için en şerefli makam. Allah bize nasip etti, zamanın şartlarına göre en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştık. Sizde şimdi bu şerefli makama talipsiniz, tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. 
Belediye şehrin gelişmesinde en önemli mekanizmadır. Her kurumu çalıştıracak, ivme kazandıracak bir makamdır. Belediye başkanı çalışırsa şehir cennet olur. 

Büyükşehir yasasıyla daha iyi hizmetler sunulacaktır. Sizinde bu görevi başarı ile yapacağınıza yürekten inanıyorum. İhtiyaç duyulan her yerde Kahramanmaraş için varım, her zaman destek olacağıma inanın” diye konuştu. 

Daha sonra eski milletvekili ve belediye eski başkanlarından Ali Sezal'ı ziyaret eden Akgemci; “Hem milletvekili hem de belediye başkanlığı görevlerini yaparak Kahramanmaraş'a hizmet etmeye çalıştınız. Siyasi çalışmalarımız sırasında belediye eski başkanlarımızı da ziyaret etmeyi kendimize vazife bildik. Çünkü sizler bu memlekete hizmet veren insanlarınız. 

Şimdi de memleketimize, halkımıza hizmet sırası bizde. Bu şerefli göreve talip olduk. Hizmet yapan herkese teşekkürü borç biliyoruz, Allah nasip ederse daha iyisini yapmayı hedefliyoruz.” Dedi. 

SEZAL; DESTEKLERİMİ ESİRGEMEM

Sezal, ziyaretten dolayı teşekkür ederek, istişare ve ahde vefa ziyaretinin büyük bir incelik olduğunu söyledi. 

Sezal; “İzlenimlerim; Kahramanmaraş'ta iyi bir rüzgâr estirdiğiniz yönünde. Aynı zamanda çok değerli bir hocamızsınız. Çıktığınız yolda başarılar diliyorum.  

Siyasi hayatım boyunca şunu gördüm; Kahramanmaraş'ta muhalefet her zaman şehrin menfaatine çalıştı. Belediye başkanlığım sırasında muhalefet meclis üyeleriyle birlikte kentin geleceği için hep birlikte çalıştık. 

Şunu açıkça belirtmek isterim Hocam çok kabiliyetli, donanımlı, belediye başkanlığını başarı ile yapabilecek değerli bir insan. 

Bende Ak Parti'nin kurucularındanım. Ve artık ağbilik yapıyorum. 

Eğer ki; halkımız kendisini belediye başkanlığına seçerse bana düşen her türlü yardımı seve seve yaparım, desteklerimi esirgemem. 

Memleketimiz için hayırlısını diliyorum” dedi.