Namık Kemal Mahallesi esnaf ve sakinlerini gezen Av. Neslihan Koca Nergiz; “Bizim insanımız hizmetin en iyisini hak ediyor. Ne yazı ki; bu güne kadar burada yaşayan halkımız verdiği desteğin karşılığını hizmet olarak alamamış. Sorunlar giderilmemiş, yatırımlar yapılmamış. Halkımız üvey evlat muamelesi görmüş” dedi.

 

Hizmet için yeni bir anlayışa, değişime ihtiyaç olduğunu vurgulayan Nergiz; “Bizim belediyecilik anlayışımız, vatandaşımın doğumundan ölümüne neye ihtiyacı varsa o hizmeti sunmaktır.” diye konuştu.

 

Modern kentleşme çalışmalarının yanı sıra halkın isteklerinin ön planda tutulacağını ifade eden Nergiz şöyle devam etti:


“Ekonomimizin belkemiği esnaflarımızın daha modern şartlarda çalışmalarını sağlayacağız. Sizlerin ödediği vergiden oluşacak belediye bütçesini sizler için kullanacağız.

 

Biliyorsunuz artık büyükşehir yasası ile yönetileceğiz. Bütçesi de sizin verdiğiniz gelir vergilerinin % 6'sı ile oluşuyor. Bu bütçe tamamen bağımsız. Kimse müdahale edemez. Tek yapacağınız şey, bütçeyi hizmet ehline emanet edeceksiniz” 

 

Dulkadiroğlu ilçesini turizmin gözbebeği haline getireceğini söyleyen Nergiz; “Bu güne kadar hizmet alamamış olan ilçemiz gelişmek için en verimli kaynaklara sahip. Yapacağımız yeni kurum binalarının yerlerini iyi tespit ederek, ilçemizin sosyal hayatını ve ekonomisini canlandıracağız.

 

Tarihi zenginliklerini bir an önce gün yüzüne çıkararak turist çekeceğiz. Yani bacasız sanayi denilen turizmi canlandırarak ilçemizi Türkiye'nin en modern ilçesi yapacağız” dedi.

 

Nergiz; “Kadın siyasetçi sadece kadınlardan destek istemez. Edelerinden de destek ister. Bacınız siz edelerinden destek bekliyor” şeklinde konuştu.

 

Kadınların daha başarılı olacağına inandığını söyleyen mahalle esnafları destek sözünü vererek başarılar dilediler.