Emeklilerin sorunlarını dinleyen Nergiz; “Emeklilik süreci insanın en güzel geçirmesi gereken yıllardır” dedi. 

Hoş geldiniz konuşması yapan Dernek Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, emeklilerin yaşadığı sorunlara değinerek, “Emeklilerimiz yok sayılıyor. Oysaki biz her şeye rağmen varız” dedi. 

En büyük sıkıntının maaşlarının açlık sınırının altında olduğunu ifade eden Başkan Nalbantbaşı, “Emeklilerimiz geçimlerini sağlamak için ek iş arıyorlar. Hükümet zam vermiyor. Belediye de emeklisine yardım etmiyor” dedi. 

“Biz sorunları kendimize dert edindiğimiz için aday olduk, hizmete talip olduk” diyen Av. Neslihan Koca Nergiz; “Sizlerin sorunlarını da yakından biliyorum. Zaten ziyaretimizin amacı da hep birlikte istişare ederek bu sorunlara köklü çözümler bulmak. 

Siz emekliler bir dernek çatısı altında toplanarak güç oluşturmuşsunuz. Sorunlarınıza çözüm aramışsınız ancak destek bulamamışsınız. 

Biz her fırsatta dile getiriyoruz. STK'lar, işadamları, bürokratlar vs. bu şehirde yaşayan herkesle istişare ederek ihtiyaçlar doğrultusunda en üst seviyede hizmet sunacağız. Bir kentin gelişmesinde STK'ların önemi tartışılmaz. Biz bunun bilincindeyiz” diye konuştu.

Yer sıkıntısı olan derneğe seçildiğinde yer tahsisi sözü veren Nergiz, tam destek sözünü de aldı. 

 Nergiz; “Sizler yıllarca çalışarak bu vatana hizmet ettiniz. Sizlere emeklilik hayatınızda en üst düzeyde yaşam standartları sunmak bizim vazifemizdir” dedi. 

Milletvekili Mesut Dedeoğlu ise yaptığı konuşmasında; “Emeklimize hükümet tarafın verilen zam günlük 1 TL. Bu parayla geçinmek mümkün değil. Maalesef hükümet emeklimizi yok sayıyor. Ben ve partim mecliste bunun mücadelesini veriyoruz. Daha dün yine emeklilerimiz için mecliste konuşmam vardı. Her türlü sorunun mücadelesini gerek yazılı gerekse de sözlü önergelerimle meclise taşıyorum. Taşımaya da devam edeceğim. Bu yaraya neşter vurulması lazım. Bunu da ancak MHP yapar. Sizlerde artık bunun farkındasınız” dedi. 

30 Mart yerel seçimlerinin önemine değinen Dedeoğlu, Kahramanmaraş'ın artık değişimden yana olduğunu gördüğünü ve iktidara gerekli dersin sandıkta verileceğine inandığını söyledi. 

Dedeoğlu; “Bugün Milliyetçi Hareket Partisi olarak Büyükşehir ve bütün ilçe belediye başkan adaylarımız hizmet aşkıyla yanan donanımlı adaylar. Sizler yetkiyi vereceksiniz, en üst düzeyde hizmet alarak, hayal ettiğiniz şehre kavuşacaksınız” dedi. 

Dernek üyeleriyle sohbetin ardından hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.