Davullar çalındı, halaylar çekildi, yemekler dağıtıldı, kurbanlar kesildi, adeta düğün, bayram havası yaşandı. 

Kuran-ı kerim okunmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı derken adaylar ve yöneticiler halkı selamladı.

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Asenalar Teşkilat Başkanı Kübra Kütük tüm Asenalar adına Neslihan Koca Nergiz'e çiçek takdim ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ardından konuşmalara geçildi. 

AKPINAR; TEK ALTERNATİF MİLLİYETÇİ HAREKET 

Açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, milletin arayış içerisinde olduğunu ve tek alternatifin MHP olduğunu söyledi ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “3 Kasım 2002 genel seçimlerinden bu yana milletimiz AKP'yi tek başına iktidara getirdi. AK Parti'de aradığını bulamayan milletimiz şimdi yeni bir arayış içindedir. Gelişmeler, buluşma ve uzlaşma adresi olarak MHP'yi göstermektedir. Bunu gören MHP tüm hazırlıklarını yapmıştır. MHP Türk-İslam Ülküsü'nün, İslam İmanı ve Türk Milliyetçiliği bulunan tek partidir. MHP bütün vatandaşları kucaklayacak partinin adıdır. 

AK Parti ülkeyi parçalamaya çalışıyor. Siyasi anlamda sağ-sol, inanç anlamında alevi-Sünni, etnik anlamda 36 parçaya bölmüştür. Bugün Milletçiliği ırkçılık ile suçluyorlar. Milliyetçilik kesinlikle ırkçılık değildir. Milletlerin varoluşlarının temelli milliyetçiliktir. MHP Türk-İslam Davası'nın savunucusudur. Kısaca MHP Türk'ün son kalesidir. Şuan iş başında bulunan AK Parti'nin alternatifi tekdir. O da Milliyetçi Harekettir.”

NERGİZ; GÖNLÜMÜZ HİZMET AŞKI İLE YANIYOR

Alkış yağmuru ve sloganlar eşliğinde konuşan Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Neslihan Koca Nergiz, 30 Mart seçimlerinin önemine değinerek, sadece Kahramanmaraş'ın değil Türkiye için kader seçimi olduğunu vurguladı.

Nergiz, konuşmasının devamında; “Bu seçim sadece Dulkadiroğlu için, Kahramanmaraş için önemli bir seçim olduğu kadar tüm Türkiye için önemli bir seçim olup, tarihi bir dönüm noktası olacaktır. Bu noktada sizlerin bize güvenmesi gerekiyor. Sizlerden güven ve desteklerinizi bekliyorum. Allah izin verirse sizi eşit ve adaletli bir belediyecilik ile buluşturacağız. Bu seçim döneminde ev ev kapı kapı dolaşalım. Hep beraber yolsuzluk ve hırsızlıklara 30 Mart'ta gereken cevabı verelim” dedi. 

Dulkadiroğlu İlçesi'nin hizmetten yoksun bırakıldığını, sorunlarının göz ardı edildiğini ifade eden Nergiz; “Bizler hizmet için yola çıktık. Sizlerde,  sandıktaki zaferimizin başlangıcı olan seçim büromuzun açılışına bu yağmurda bizlere destek için geldiniz. Beni yalnız bırakmadınız. Bu bir gönül işidir. Bizimde gönlümüz sizlere hizmet aşkı ile yanıyor. 

Hepinize söz veriyorum, 5 yılda ilçemize en üst seviyede hizmet sunarak, örnek model ilçe yapacağım” diye konuştu. 

AKGEMCİ; SİZLER YAZACAĞIMIZ DESTANIN ŞANLI NEFERLERİSİNİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Tahir Akgemci ise yaptığı konuşmasında; seçim bürosu açılışın hayırlara vesile olmasını dileyerek, özellikle hanımların Neslihan Koca Nergiz'i yalnız bırakmamalarını, sahip çıkmalarını istedi. 

Belediyecilik tarihinde destan yazacaklarını bir kez daha yineleyen Akgemci; “Biz sizlerle beraber kutlu bir yola çıktık. İnşallah belediyeyi kazandığımız zaman Türk Belediyecilik Tarihi'nde destanlar yazacağız. Bu destanın şanlı neferleri, bu seçimlerde size güveniyorum. Bu destanın kahramanları sizler olacaksınız. Bilhassa bu Dulkadiroğlu Bölgesi'ndeki geri kalmışlığı, ihmal edilmişliği, hor görülmenin acısını biliyoruz. Bu acılara çare olmak için, derdinize derman olmak için beraber yola çıktık. Bu yolda bizim yol arkadaşlarımızsınız. Dava arkadaşlarımızsınız. Sizleri bu dava arkadaşlığınızdan, bu coşkunuzdan dolayı kutluyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin imkânlarını sizler için, sizlerin derdini çözmek için kullanacağız. Hanım kardeşlerimize projelerimizde çok ayrıcalıklar var. Hanım kardeşlerimiz bizim toplantılarımıza daha çok katılıyorlar. Bundan sonra daha fazla katılacaklar. Bir evde kadın rahatsa ev rahat demektir, ev rahatsa mahalle huzurlu demektir, mahalle huzurluysa, semt huzurlu demektir, mahalle huzurluysa Dulkadiroğlu huzurlu demektir, Dulkadiroğlu huzurluysa Kahramanmaraş huzurlu demektir, Kahramanmaraş huzurluysa, Türkiye huzurlu demektir, inanın Türkiye huzurluysa, Dünya huzurlu demektir. İşte  bir kadın bir dünya olmuş oluyor. Bu nedenle projelerimizde kadınların isteklerine de çok büyük önem vereceğiz. Bizim yolumuzu siz hanımlar açacaksınız. Bu nedenle sizin de bir kardeşiniz olan Neslihan Koca Nergiz'e sahip çıkmanızı istiyorum. Sahip çıkacağınızdan da eminim. Bundan dolayı güveniyorum” dedi. 

BASTIRMACI; HESAP SORMA GÜNÜ GELDİ 

“Bugün birlik ve beraberliğin günü” diyerek sözlerine başlayan İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Bugün bu kutlu dava da bu yağmurun altında, bu bereketli havada, buraya kadar gelip özverinizi gösterdiniz. Türk-İslam Davası'na olan aşkınızı gösterdiniz. Bugün birliğin ve beraberliğin günü. Bugün tarih yazılacak bir günün başlangıcıdır. Bugün Dulkadiroğlu'yla, Onikişubat'ıyla, Büyükşehir'iyle, Milliyetçi Hareket'in mensupları olarak, gurur duyduk, şeref duyduk. 

5 dönemdir bu memleketi yönetiyorlar, ben buradan soruyorum;  Hangi hizmeti yaptınız? Hangi insanlara iş verdiniz? Kimlere umut oldunuz? Allah'ın izniyle bu işi biz başaracağız. 
11 yıldan bu yana milleti yoksulluğa sürüklediniz. Konu komşuyu şikayet eder duruma getirdiniz. Milleti 36 etnik parçaya bölerek de Türkiye'nin her tarafını karış karış ayrıştırmaya sürüklediniz. Türkiye'yi de bıraktınız, Suriye'yi de karıştırdınız. Lübnan'a girdiniz. Mısır'a girdiniz. Sudan'a girdiniz. Türkiye'de bu kadar millet aç susuz. Bu durumdayken dışarıya bakıyorsunuz. Hesap verme günü geldi. Sizler milleti ayrıştırdınız. Siz Habur Sınır Kapısı'nı açtınız. Siz Apo'yla müzakereler yaptınız. Allah'ın izniyle bütün bunların hesabını verecekler. Bu yolsuzlukların hesabını verecekler. Hadi bir bakanın oğlu suçsuz, diğer bakanın oğlu damı suçsuz? Korkun yoksa işte mahkemeler, işte adalet. Hodri meydan diyoruz. Ne Güneydoğu'yu ne de Türkiye'nin bir karış toprağını bu iman olduğu müddetçe vermelerine izin vermeyeceğiz.” 

DEDEOĞLU; HALKIMIZ MHP'DE KARARLI 

Milletvekili Mesut Dedeoğlu ise; şimdiden seçimin MHP'nin zaferi ile sonuçlanacağını işaret ederek; “Bugün bu yağmurlu havada, rahmet gününde bu program dâhilinde hiçbir yere ayrılmadınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu sizin kararlılığınızı gösterir. Bu sizin davaya sahip çıktığınızı gösterir. Özellikle kadınlarımız ve Asenalarımıza ayrı teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliğimiz inşallah katlanarak devam edecektir. Türkoğlu seçim bürosu açılışındaydım. Türkoğlu'nda büyük bir katılım vardı. Basının Yazdığı 10 bin kişi ile Milliyetçi Hareket Partisi'ne Türkoğlu teşkilatına katılım oldu. Oradan Pazarcığa geçtim. Pazarcık seçim büromuzu ziyaret ettim. Oradaki güzellikleri gördüm. Oradaki beraberliği gördüm. Heyecanı gördüm. Daha sonra Türkoğlu Yeşilyöre'deydim. Oradaki katılımları gördüm. Buradaki coşkuyu gördüm. Oradan sizlere selamlar getirdim. Orada Dulkadiroğlu, Onikişubat, Büyükşehir ne olacak dediklerinde sizlerin adına hayırlı olsun dedim. Allah birlik ve beraberliğimizi nazarlardan saklasın. Sizlerden Kahramanmaraş'ın 12-0 olmasını istiyorum. Bu konuda da sizlere güveniyorum. Kazamız mübarek olsun” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Partiye yeni katılımlar oldu, rozetler takıldı ve dualar eşliğinde kurdele kesildi, tebrikler kabul edildi. 

Yağmura rağmen izdiham yaşanan seçim bürosu açılışına, İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Onikişubat İlçe Başkanı Mesut Tosun, Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan, TÜRKAV, Ülküm İşçiler Derneği ve çok sayıda vatandaş katıldı.