Toplantıda 200'ün üzerinde adayın tanıtımı yapılacak. O isimler arasında bazı büyükşehirlerin adayları da bulunuyor. MHP'nin aday tanıtım toplantısı Ankara Arena Spor Salonunda yapılacak. Saat 14.00'da başlayacak toplantıda adayları, MHP lideri Devlet Bahçeli bizzat açıklayacak.

Önce şu ana kadar açıklanan 70 civarındaki aday, o toplantıda tanıtılacak. Sonrasında netleşen yaklaşık 150 aday açıklanacak. Bu 150 isim arasında 30 büyükşehir belediye başkanı adayından bazılarının da yer alması bekleniyor. Ankara, Adana ve Mersin'in de bu iller arasında yer alması bekleniyor. MHP'den milletvekili olan bazı isimlerin adaylıkları da gündemde. Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın Kütahya için adaylığı kesinleşirken başka isimlerinde yerel seçimlerde görev alması bekleniyor.

Bu arada, aldığımız duyumlara göre Adana'da Hüseyin Sözlü, Mersin'de Burhanettin Kocamaz, Feke'de Ahmet Sel, Saimbeyli'de Mustafa Şahin Gökçe ve Tufanbeyli'de Kazım Karaşoğlu'nun adaylıklarının kesinleştiği ve 29 Eylül'de Ankara Arena'da ki törene davet edildikleri yönündedir.

Bu arada alınan bilgiye göre Kahramanmaraş'ın bazı ilçelerinin kesinleşen adayları da bu gün yapılacak törende açıklanacak.