AK Parti'nin Şekerdere Bulvarı üzerindeki binasına kendisini destekleyen bir grup ile gelen Muzaffer Çaylı'ın aday adaylığı başvurusunu Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici teslim aldı.

Muzaffer Çaylı, bugün saat 14: 30'da parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla birlikte Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı için Ak Parti'den aday adaylığı başvurusu yaptı. 

bir süreden beri Dulkadiroğlu İlçesi hakkında gezi ve incelemelerde bulunduğunu belirten Çaylı, “İlçenin sorunlarını gidermek için proje çalışması başlattım. İleriki günlerde bu projeleri kamu oyuyla paylaşacağım.” dedi. Ak Parti'nin kuruluşundan bu güne partinin emektarı ve hizmetkarı olarak çalıştığını, geçmiş tecrübeleriyle güzel hizmetler yapmayı hedeflediğini belirten Çaylı, 2004 Yerel seçimlerinin YEREL KALKINMA programı, 2009 Yerel seçimlerinin ise MARKA ŞEHİRLER programı ile geçildiğini 2014 yerel seçimlerinin ise İNSANA HİZMET Merkezli yerel projelerle yapılacağını belirtti. Bu bağlamda Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasının büyük bir kazanım olduğunu belirten Çaylı, emeği geçen Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve Teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Çaylı, birkaç projesini ise şöyle paylaştı:

Necip Fazıl Şehir Hastanesi civarındaki imar sorununun biran önce çözülerek yapılaşmanın önünün açılmasını, Ayvalı Barajına mesire alanının yapılması, Kapıçam Ormanına Sosyal Tesis Kazandırılmasını, Germenicia Antik kentinin kentsel dönüşüm ile birlikte çözülmesi projesini,  Kahramanmaraş Havalimanına modern bir terminal binası yapılması gerektiğini, Küçük Sanayi Sitesindeki esnafların işyeri sorunlarının çözülmesi..

Çaylı, 14 Ağustos 2001'de Sayın Başbakanın “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” söz doğrultusunda ülkede bir çok şeyin ilerleme kaydedip değiştiğini söyledi Çaylı, bu projelerle de Dulkadiroğlu'nun eskisi gibi olmayacağını dile getirdi. Konuşmasının devamında 58 Belde ve Köyün mahalle statüsünü kazanımı ile mevcut 43 mahalle ile birlikte toplam 101 mahallenin her türlü sorunlarını tespit ederek planlı ve programlı çalışma yapacağını belirten Çaylı, Metropol Belediyesi ile oluşan yeni mahallelerin tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin bulunacağını, bunlar için de ilçe Organik Gıda Pazarının kurulacağını söyledi. Dolayısı ile buradaki çiftçilerin yerel yönetimle iç içe olacağını belirten Çaylı, ilçe sınırları içerisinde bulunan mezbahanenin yenilenerek Kahramanmaraş'a ve dolayısı ile Dulkadiroğlu İlçesine modern bir Mezbahanenin yapılması gerektiğini söyledi. Çaylı; “Bu görevi bana verildiği takdirde bu hizmetlerin yapmak inşallah bizlere nasip olur.” dedi. Konuşmasının devamında Barış sürecinden bahseden Çaylı, “Ülkemizdeki yaklaşık 11 aylık süreçte huzur ve güvenin tesis edilmesi bölgemize yapılacak yatırımların da artacağı kanaatindeyim. Bu nedenle Dulkadiroğlu ilçemize 2. Organize Sanayiinin yapılması yine bize nasip olur inşallah” dedi.

Konuşmasının son bölümünde ise 2011 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olduğunu, sonucun ne olursa olsun küsmeden, kırılmadan partiye hizmet etmeye devam edeceğini söyleyen Çaylı, “Kazanan partim ve Kahramanmaraş olur inşallah” diyerek sözlerine son verdi.