AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, AK Parti Genel Merkez Binasında düzenlenen toplantıda açıkladığı 11 ilçenin belediye başkan adayları olarak, "Afşin'de Mehmet Fatih Güven, Andırın'da Baki Tezcan, Çağlayancerit'te Üzeyir Kızıleski, Dulkadiroğlu'nda Necati Okay, Ekinözü'nde Nursi Çeleğen, Elbistan'da Durmuş Küçük, Göksun'da Hüseyin Coşkun Aydın, Nurhak'ta Ali Uzun, Onikişubat'ta Hanefi Mahçiçek, Pazarcık'ta Yakup Hamdi Bozdağ ve Türkoğlu'nda Osman Okumuş" isimlerini açıkladı.

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan adayı Hanifi Mahçiçek, seçim bürosunda düzenlenen basın toplantısında, yaptığı konuşmada, 2001'de AK Parti'nin kuruluşunda varolduğunu belirterek, "O günden bu güne hem partimiz ve hem de Kahramanmaraşımız için teşkilat arkadaşlarımızla gayret ettik, çalıştık" dedi.

Tekrar Kahramanmaraş'a Onikişubat Belediye Başkan adayı Necati Okay ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç ile el ele, gönül gönüle vererek çalışacaklarını dile getiren Mahçiçek, akıl, donanım ve tecrübeleri birleştirerek kente hizmet etmek istediklerini söyledi.

Onikişubat ilçesinde kentleşme vurgusunu yapan Mahçiçek, şunları söyledi: "Kahramanmaraş'ı özellikle modern manada kentleşmenin odak noktalarını kullanarak hem ülke bazında hem de uluslararası alanda yaşanabilir kentler sıralamasında ön sıralara taşımak için hep beraber çalışacağız. Kadın ve gençlik kollarımızla birlikte partimizin en yüksek oy değerlerine ulaşması için hep beraber gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız."

AK Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Necati Okay ise 12 yıllık AK Parti hizmetlerinin kazanımlarını heba etmeme adına, yerel seçim sürecinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Her seçimin bir önceki seçimden daha önemli hale geldiğini vurgulayan Okay, "Çünkü 12 yıllık millete ve ülkeye çeşitli kazanımlarımız var. Allah muhafaza AK Parti'nin başına bir şey gelirse son 12 yıldaki kazanımlarımız 6 ayda kaybedebiliriz. Bunu son olaylarda görüyorsunuz. Onun için bu seçim bundan önceki seçimlerden daha önemli bir seçimdir. Çünkü 12 yılda çok şey kazandık, aksi halde ülkenin kaybedeceği çok şey var" ifadesini kullandı.

Okay, yerel seçim sürecini de başarıyla tamamlayıp, Kahramanmaraş'ın güzel insanlarına hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Bu arada, Onikişubat adayı Mahçiçek Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı ve milletvekilliği görevlerinde bulunurken, Dulkadiroğlu adayı Okay da AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı yapmıştı.