Kahramanmaraş'ın merkez Oniki Şubat ilçesi Belediye Başkanlığı için Ak Parti'den aday adayı olan Harita Mühendisi Mustafa Buluntu, projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Ramada Otel'de düzenlediği basın toplantısında, projelerini anlatan Buluntu, 343 bin nüfusu bulunan Oniki Şubat ilçesinde Kahramanmaraş halkına yakışır hizmetler gerçekleştirmek istediğini söyledi. 25 başlık altında topladığı projelerini sıralayan buluntu, en önem verdikleri konuların başında kentsel dönüşümün yer aldığını kaydetti. Buluntu, sinevizyon eşliğindeki sunumunda şunları kaydetti:

"En öncelikli konumuz hiç şüphesiz kentsel dönüşüm. İlk olarak Orman Dairesi ve Tekke dediğimiz alanlarda bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu noktada hak sahipleri ile istişare içerisinde yeni toplu konutlar oluşturup buraları depreme dayanıklı hale getireceğiz. Çünkü artık Kahramanmaraş'ın deprem bölgesi olduğu gerçeğinin kabul edilmesi gerekiyor. Gerçekten çok çok önemli. Yarınlarımız için, çocuklarımızın geleceği için çok çok önemli."

Altyapı hizmetlerinin yanı sıra ilçenin sahip olduğu tarihi ve turistik değerlere de önem vereceklerini işaret eden Buluntu, Başkonuş ve Yavşan gibi yaylaların da turizme kazandırılması için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Buluntu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şehir Hastanesi'ni Tıp Fakültesi'ne ulaştıracak metrobüs hattı planlıyoruz. Ayrıca Önsen ve Andırın ilçesine giden yollarda yapacağımız 2 köprü ile bu güzergahları kısaltıp, buradaki mahallelerimizi ilçelerimize daha da yakınlaştıracağız. Diğer yandan turistik değerlerimize de sahip çıkacağız. Örneğin Başkonuş Yaylasını ön plana çıkartacağız. Sahip olduğumuz Uğur Böcekleri için daha kapsamlı festivaller düzenleyeceğiz. Ilıca'da bir Termal otel projemiz var. Diğer yandan ilçe merkezine uzak olan mahallelerimizin daha iyi hizmet alabilmeleri için buralara hizmet konakları inşa edeceğiz. Önem verdiğimiz bir diğer husus Menzelet Barajı'nda tekne turları düzenleyerek, insanlarımızın suyla olan bağlantısını artıracağız. Son olarak şehrimizde yamaç paraşütünün geliştirilmesi için de belediye olarak ön ayak olacağız. Amacımız metropol ilçemizi yarınlara taşıyacak, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir kent bırakmak. Çıktığımız bu yolda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum."

Buluntu, sunumunun ardından gazetecilerin projelerine ilişkin sorularını cevaplandırdı.