Tongüç, partisince Afşin ilçesinde düzenlenen mitingde, yerel seçimlerin önemine dikkati çekerek, adaylarına destek istedi.

Seçimlere giderken hem ülkenin içerisinde hem de ülkenin dışında Türkiye'ye yönelik yoğun faaliyetlerin olduğunu dile getiren Tongüç, şunları söyledi:

"Bulunduğumuz toprakları ayağımızın altından kayması için elinden gelen tüm gayreti gösteren birtakım dış mihraklar, iç uzantılarıyla birlikte bu milletimizin önce fakir olmasını daha sonra borçlanmasını daha sonra da işsiz kalmasını istiyorlar. Ve en sonunda bu milletin kalbindeki imanın söküp alınmasını istiyorlar. Kardeş kavgası çıkartarak bu milleti İsrail'e vilayet yapmak istiyorlar."

Türkiye'yi iman kalesi olarak nitelendiren Tongüç, bütün dünyanın dolarlarını ve avrolarını Türkiye'nin aleyhinde kullanılsa bile Milli Görüşçüler olduğu sürece, milletin imanına kas edilemeyeceğini kaydetti.

- "Aynı gemideyiz"

Saadet Partililer olarak "babaları da olsa" yanlış yaparsa hesabını soracaklarını dile getiren Tongüç,  aynı gemide yer aldıkları Türkiye'ye bir şey olmaması gerektiğini kaydetti.

Ortak kullanılan geminin delindiğini ileri süren Tongüç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gemi su alıyor ve herkes bu neticede kendi oyu ile buna müdahale etsin. Geminin daha fazla delinmesine müsaade etmesin. Bakın faize 1 gram altın üzerinden her sene 528 ton altın gidiyor bu milletin cebinden. Bu haftalık olarak hesapladığınızda, bir haftada 10 ton saf altın ediyor. Sizler bu kadar zengin misiniz, bizler bu kadar zengin miyiz?"

Mitinge, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten, Afşin İlçe Başkanı Yusuf Doğan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Gündeş, Afşin Belediye Başkan adayı Ahmet Emiroğlu ile partililer katıldı.