30 Mart mahalli idareler seçiminin ardından bir değerlendirme yapan Burç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurbanga “Demokrasinin gereği olarak seçimlerde halkımız %90 katılımla rey hakkını kullanarak mahallesini, ilini ve ilçesini yönetecek yerel idarecilerini belirlemiştir. Sandıktan çıkan bu sonuca herkes saygı göstermek durumundadır." dedi.

"Çok yıpratıcı bir seçim sürecinin geride kaldığını" söyleyen Timurbanga "Bu ülke hepimizin, birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşama sorumluluğu taşıyoruz. Zira hadiseleri farklı yorumlamak ve uzatmak doğru değildir. Seçim döneminin sona ermesiyle birlikte herkes kendi işine odaklanmalıdır. Ülkemizde ekonomik ve sosyal istikrarın devamı adına devlet ve millet olarak ekonomik ve yapısal reformlar yapılmalı ve reel sektöre öncelik verilmeli. Ayrıca hızla ve partiler üstü bir almayışla demokratik reformlar ve anayasa çalışmaları devam ettirilmelidir. Meclis zaman kaybetmeden Avrupa Birliği sürecine tekrar odaklanmalıdır. Görülen o ki seçim ekonomik refaha ve istikrarlı büyümeye paralel bir sonuç verdi ama cari açık ivedilikle kapatılarak bu büyümenin balon olmaktan çıkarılması gerekir. İktidarın sorumlulukları artmıştır. Gerilim yerine itidalli ve aklıselim davranarak vatandaşlarını ötekileştirmeden hepsini kucaklamalıdır." dedi.

Timurbanga şöyle devam etti:

"Bu arada tüm yerel yönetimler üreten ve pazarlayan ihracatçı şirketlere desteklerini arttırarak onların önlerini açmalıdırlar. Cari açığın ortadan kaldırılması adına daha dinamik ve üretken bir ekonomi oluşturulmalıdır. Ayrıca sosyal medya yasaklarının da acil kaldırılarak insanımıza güvendiğimizi göstermek durumundayız."

 BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI TEBRİK EDİYORUZ

"Bir cennet köşesi olan Şehrimiz Kahramanmaraş'ın büyük şehir olmasının avantajlarını kullanarak inşallah insanımıza yaşanabilir mekânlar ve ortamlar oluşturmak durumundayız." diyen Burç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurbanga şöyle dedi:

" İmar uygulamaları bitmiş, kırmızı kotları, alt yapıları tamamlanmış, her türlü yatırımı teşvik eden ve alkışlayan bir belediyeciliğin olacağı inancındayım. Zira seçim sürecinde gerek AKP, gerekse MHP, CHP, SP,  adaylarımız ciddi beyin fırtınaları estirerek birbirinden güzel projeler ortaya koymuşlardır. Şimdi bu projelerin hayata geçirilme zamanı, haydi Kahramanmaraş haydi Türkiye şimdi hizmet zamanı

Bu zorlu maratonu başarı ile tamamlayan kadim dostum Sayın Fatih Mehmet Erkoç'a Büyükşehir Belediye Başkanlığında, değerli Abim Hanifi Mahçiçek'e 12 şubat Belediye Başkanlığında, kıymetli arkadaşım Necati Okay'a  da Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığında ekipleri ile birlikte başarılar dilerim. Cenabı Allah kaybedilmiş yılların telafisini, unutulmaz eserlerin imarını kendilerine nasip etsin.

Hak şerleri hayreyler, zannetme ki gayreyler, Arif anı seyreyler, Mevla görelim neyler, Neylerse güzel eyler.