2014 Mart ayında yapılması beklenen yerel Seçimlerde Kahramanmaraş Büyükşehir ve İlçelerinde kimlerin aday gösterileceği merakla beklenirken ilk açıklama işadamı Tuncay Kazancı'dan geldi. Kazancı yaptığı basın toplantısında Onikişubat Belediye Başkanlığına Ak Partiden aday adayı olduğunu açıkladı.

Dün akşam iftarda gazetecilerle bir araya gelen Tuncay Kazancı Belediye Başkanlığı aday adaylığının gerekçelerini ve planlarını kamuoyuyla paylaştı.

Tuncay Kazancı yaptığı konuşmada neden aday olduğunu şu şekilde açıkladı: “Uzun yıllar birçok Sivil Toplum kuruluşunda ve Kent konseyinde hizmet ettiğim şehrimi 2023 vizyonuna uygun, modern ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile sosyo ekonomik ve kültürel değerlerimizi bir bütün halinde ele alıp, bu alanda yenilikçi çalışmalar yaparak Kahramanmaraş`ımızı ülkemizin yükselen değeri haline getirmek amacı ile aday olmaya karar verdim.”

“Bugün hayatımın en anlamlı günlerinden birini yasıyorum.”diyen Kazancı Kahramanmaraş'a hizmet etmenin en büyük hayali olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Uzun yıllar önce başlayan bir hayali, paylaşmak üzere şu an bir aradayız. 1557 yılında Tataristan`ın başkenti Kazan`dan yola çıkarak Maraş` a gelen ve mensubu olmaktan gurur duyduğum bir ailenin ferdiyim. 90`lı yıllarda Maraş belediye meclisimizin dışında asılı olarak duran 1872 yılında bu güzide şehrin ilk belediye başkanı Kazancızade Sadi Efendi`nin fotoğrafını gördüğümde, bende bu güzel şehre hizmet etmeliyim diye düşündüm ve o günden bu güne birçok sivil toplum kuruluşunda ve kent konseyinde şehrime hizmet etmeye çalıştım. Bu günden sonra da aday adayı olarak ve ileride kısmet olursa 12 Şubat Belediyesi başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğim.”

Aday adaylığını açıklamasının ardından Tuncay Kazancı'ya basın mensupları tarafından çeşitli sorular yönetildi.

Kazancı ayrıca basın mensuplarına verdiği dosyada Başkan seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri de açıkladı ve vaadlerini sıraladı.