Mahir Ünal, Çoğulhan, Tanır, Altunelma, Arıtaş ve Çobanbeyli beldelerinde seçim bürosu açılış törenlerine katıldı.

Tanır beldesi seçim bürosunun açılış töreninde konuşan Ünal, AK Parti iktidarı öncesi genel bütçeden faize ayrılan payın yüzde 46 olduğunu, bu oranın partilerinin iktidarı sonrasında yüzde 13'lere düştüğünü söyledi. 

Ünal, şöyle devam etti:

"Bütün bu iyileştirmelerden dolayı ülkemizin bütçesi 642 milyar para kazandı. Bu para sağlık, eğitim, yol, sosyal yardım, engellilerimize ve yaşlılarımıza bakım hizmeti, çiftçiye tarım desteği ve öğrencimize burs oldu. Peki biz iktidara gelemeseydik ve genel bütçeden faize giden pay indirilmeseydi o para nereye gidecekti. Paradan para kazanan, yatırım yapmayan dün hatırlayın ne yapıyorlardı, devletten aldıkları düşük faizli krediyi tekrar devlete yüksek faizle borç olarak veriyorlardı. Bu arada dev paralar kazanıyorlardı. Bunlar krizlerden, istikrarsızlıktan ve güvensizlikten besleniyorlardı."

AK Parti hükümetinin 11 yılda sağladığı güven ve istikrarla birlikte, milletin hak ettiği hizmeti aldığını vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarı öncesi kapanma noktasına gelen kamu bankaları şimdi dünyanın sayılı bankaları arasına girdi. Biz yetimin, kamunun, garibin, fakirin, emanetine sahip çıktık. Eğer sahip çıkmasaydık bu hizmetlerin hiçbiri olmazdı. Tek bir şeyin derdindeyiz, elimizden geldiğince bu millete hizmetkar olmaya, kendi hesabımızı Allah'ın hesabıyla denk düşürmeye çalışıyoruz. Yolsuzları 11 yıldır içimizde barındırmadık. Yapana göz yummadık. Göz yumsaydık bu hizmetler olmazdı. Biz diyoruz ki, yolsuzluk yapan varsa, bunun sonuna kadar hesabını sorarız. Adnan Menderes'i asarken, kasa resimleri koydular. 1960'da Adnan Menderes'in kasası diye bir kasa çıkardılar. Bunun resmini çekip millete yaydılar. 'Bakın bu Adnan Menderes'in kasası' dediler. Aynısını Turgut Özal'a yaptılar. Şimdi sizin emanetinizi tevdi ettiğiniz insanlara yapmaya çalışıyorlar. Ama bu millet ariftir, bu millet feraset sahibidir, izan sahibidir. Bu millet oynanan oyunu görmüştür. Bugün millet iradesine sahip çıkmaktadır. Bizler de sizlerden iradenize sahip çıkmanızı istiyoruz."