Bu kapsamda Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu ve birliğe bağlı oda başkanlarıyla buluşan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Necati Okay ve Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, esnaf temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

Türkiye'yi milyarlarca dolar zarara uğratan 17 Aralık sürecinden en çok etkilenen kesimlerden biri olan esnaflar da toplantı boyunca hem problemlerini anlattı hem de 30 Mart yerel seçimlerinde kayıtsız, şartsız AK Parti'ye destek verilmesi gerektiği üzerinde birleşti. Sandıktan galibiyetle çıkmanın da yeterli olmayacağını düşünen oda başkanları, genel merkez nezdinde daha güçlü bir yerel yönetimin oluşması için AK Parti'nin mevcut oylarını daha da yükseltmesi gerektiği mesajını verdi.

Oda başkanlarının sorularını cevaplandıran Büyükşehir Adayı Erkoç, seçimlerin önemine değindi, güçlü Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışanlara da fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin artık kendi savunma sanayisini yapan, her alanda rekabet eden, parası değerlenen bir ülke olduğunu ifade eden Erkoç, “Onun için piyasaları ve istikrarı bozmaya çalışıyorlar. Bunlara sandıkta bir kez daha ders vermek gerekiyor. Ondan dolayı bu seçim çok önemli, ondan dolayı başbakanımız bu seçime ”˜istiklal mücadelesi' dedi. Bunu istiklal mücadelesi haline getiren de biz değiliz, seçimi normal seyrinden çıkartan biz değiliz. Seçilmiş bir iktidara kastedenler, istikrarı ve huzuru bozmaya çalışanlar. Onun için, yeni Kahramanmaraş'ı, yeni Türkiye'yi dizayn etmek için desteğinize ihtiyacımız var” dedi.

Projeleri hakkında da bilgiler veren Erkoç, büyükşehrin Kahramanmaraş için bir milat olduğunu söyledi. Onlarca yıldır büyükşehir hayali taşıyan Maraş'ın bu hedefine AK Parti'yle kavuştuğunu dile getiren Erkoç, şöyle konuştu:

“Artık Kahramanmaraş'ımızın kaynakları büyüdü, yeni imkanlar oluştu ve birbirinden önemli projelerle geliyoruz. Bizim yollarımız 50 yıl önce yapılmış, araç sayımız 15 kat artmış, nüfus 5 kat artmış. Yeterince otopark yapılmadığı için yollar otopark olarak kullanılıyor. Yeni dönemde yeni bulvarlar, köprülü kavşaklarla ve otoparklarla bu problemi çözeceğiz. İnşallah şehrimizin merkezinde kötü evlerde yaşamakta. İnşallah en büyük işlerimizden bir tanesi de konut stokunu daha kaliteli hale getirmek. İnsanlarımızı daha kaliteli ve güzel evlerde yaşatmak. 

Merkezdeki esnaflarımızın sıkıntısını biliyoruz. Ticaret hacmini yeterince yakalayamadık. Bunun nedeni şehrimize yeterince insanın ve turistin gelmemesi bir diğeri de kuzey ilçelerimizin başka şehirlerle ticaret yapması. İnşallah bunun da alternatifini üretiyor ve ilçelerimizi şehir merkezine yaklaştıracak projeler üretiyoruz. Bu model zaten bunu gerektirmekte. Yeni büyükşehir modeli ilçelerle omuz omuza vermeyi, takım ruhu oluşturmayı gerektirmekte. İl başkanlığımız döneminde de bunu oluşturduk. İl özel idaremizin grup başkanıydık ve bu konuda tecrübeliyiz. Bu sinerjiyi oluşturduk. Kolektif çalışmayı hem teşkilatta hem de özel idarede başardık. Memleketimizin her tarafını biliyoruz ve kaynakları eşit şekilde dağıtacağız.”

Büyükşehir yasası gündeme geldiğinde karşı çıkanları da eleştiren Erkoç, “Bu yapıyı algılayamadılar ve karşı çıktılar. Algılayamayan, farkına varamayan insan başarılı olamaz ve belki modeli başarısızlığa uğratmak için her şeyi yapar. Bize güvenmenizi istiyoruz. Bize güvendiğinizde Maraş'ın ak belediyeciliğin en iyi versiyonunu ortaya koyacak bir yapıya kavuşacağını göreceksiniz” ifadelerini kullandı. 

En önemli avantajlarından bir tanesinin de tecrübe paylaşımı olduğunu belirten Erkoç, “Tecrübe paylaşımı yapacağımız belediyeler var. Bu modeli uygulayan İstanbul ve Kocaeli var, Kayseri, Konya ve Gaziantep var. Bunlarla tecrübe paylaşımı yapacağız. Onların yaşadığı aksaklıkları yaşamayacağız. Bu büyük bir avantaj. Ayrıca hem genel merkezimizle hem de bakanlarımızla çok iyi diyalog ortamımız var. Sizlerin de desteğiyle yeni dönemde güçlü bir belediye olacak ve hizmetlerimiz hızlanacak” diyerek sözlerini tamamladı. 

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Metin Doğan'da ülkenin huzur ve istikrarı için AK Parti'ye ihtiyaç olduğunu söyledi. Doğan, “Sizler adeta şehre yön veren kanaat önderlerisiniz. Görüyorsunuz Türkiye zor bir süreçten geçiyor. İlk defa başbakan bir seçimle ilgili ”˜istiklal mücadelesi' tanımını yaptı. AK Parti'nin oyunu düşürerek ülkeyi yangın yerine çevirmek isteyen güç odakları var. Sizlerden istirhamımız bu durumu çevrenize anlatmanız. Ülkede yakalanan ekonomik ortam ve refahın devam edebilmesi için, Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bu seçimde mutlak surette AK Partinin oylarının artırılarak seçimin sonuçlanması lazım. Aksi takdirde 11-12 yılda edindiğimiz kazanımları kaybetmeye başlarız. Ülkemizi buhrana sürüklemek isteyenlere fırsat vermeyelim” şeklinde konuştu.

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'nin de katıldığı toplantı soru-cevaplarla son buldu.