Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve partisinin Osmaniye ve Kahramanmaraş milletvekili adaylarıyla, AK Parti Andırın seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı.
Muhalefetin önümüzdeki süreçte düşmanlık dilinden çıkıp millete hizmette yarışan bir yapıya dönüşmesini dileyen Ünal, partilerin, hayırda, millete hizmette, akılda, fikirde ve vizyonda yarışan partiler haline gelmesi gerektiğini kaydetti.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet amaçlarını anlatan Ünal, fikirler farklı olsa da değerlerin aynı olması gerektiğini vurguladı.

- "13 yılda birçok şeyi unuttuk"

İktidarları döneminde yaptıkları icraatları anlatan Ünal, şöyle devam etti:

"Biz 13 yılda birçok şeyi unuttuk. 1999'da 220 milyon lira bulamadığı için bu devlet krize girmişti, hükümet krize girmişti. Şimdi biz sadece bir ilçeye 270 milyon yatırım yapıyoruz. Bu yatırımlar nasıl oldu? Sizin millet iradesine sahip çıkmanızla oldu. Biz iktidara gelmeden önce 2002'de sizden toplanan vergilerin her 100 lirasının 86 lirası faize gidiyordu. Bizim doğalgazımız ve petrolümüz yok. Biz devlet olarak vatandaşlardan topladığımız vergilerle bir bütçe yapıyoruz. Bu bütçeyi yatırıma, hizmete dönüştürüyoruz. Nasıl oluyor da bu 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu? Para baronları devletten düşük faizle kredi alıyorlardı. Sonra devlet iç borçlanma yaparken, yüksek faizle devlete borç veriyorlardı. Para da faiz lobisine, para baronlarına gidiyordu."

Ünal, şimdi her 100 liralık vergiden 86 lirasının değil 14 lirasının faize gittiğini, bunu yaparak da devletin bütçesinde 1 milyar 200 milyon lira para kaldığını kaydetti.

Faiz lobisi ve para baronlarının cebine gitmeyen paraların artık kendi dönemlerinde okul, yol, hastane, hükümet konağı, kitap, yaşlılara ve engellilere, şehit yakınlarına maaş ve yatırım olduğunu vurgulayan Ünal, milletin bunlar için AK Parti'yi iktidar yaptığını dile getirdi.


- "Önümüzde 4 yıl, ne yapacağımızı planladık"

Milletten aldıklarını millete hizmet olarak geri verdikleri için milletin kendilerine oy verdiğini vurgulayan Ünal, şöyle devam etti:

"Milletle gönül bağımız devam ettikçe, millet bizimle yol yürüdükçe biz milletimizle yol yürümeye devam edeceğiz. Hizmetlerimize devam edeceğiz. Önümüzde 4 yıl, ne yapacağımızı planladık, onun için gönlünüz rahat olsun. Evlatlarınız size hizmette yarışmaya devam edecek. Ama siz de 7 Haziran'da bu kardeşlerinize yeniden onay verecek misiniz? Bizler de sizlere layık olmaya çalışacağız."

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ise AK Parti'nin 2001'de kurulduğunda, Türkiye'yi koalisyon hükümetlerinin uçurumun eşiğine getirdiğini, Türkiye'yi batma noktasına getirdiğini kaydetti.