AK Parti’de 20 Şubat son gün itibariyle 47 kişi milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.
 
AK Parti’nin 20 Şubat tarihini son gün olarak belirlediği milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sona erdi. Son günde aday adaylık için başvurmak isteyen adaylar  partide yığılmaya neden oldu. AK Parti’den milletvekili aday adayı olanların sayısı 47’yi bulurken, partiye gösterilen yoğun ilgi teşkilatı da memnun etti. AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, partiye yoğun talebin olduğunu belirterek, hem genel merkez, hem il teşkilatına başvuruların olduğunu söyledi.
BİRBİRİNDEN İDDİALI ADAYLAR
AK Parti’de aday adaylardı 28 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında temayül yoklaması yaşayacak. Temayülden sonra adaylar bu defa AK Parti genel merkezinde mülakatta ter dökecekler. Mülakat 6-15 Mart tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. AK Parti’den aday adayı olan birbirinden güçlü isimler var. Milletvekili Ziver Özdemir, eski milletvekilleri Ahmet İnal, Emin Ekmen, Nezir Nasıroğlu, eski İl Başkanı Ömer El, Murat Güneştekin, Barış Tarhan, M. Nuri Kaya, Cuma Dişikırık, Metin Banlı, Ayla Işık, Perinaz Yaman, Adile Gürbüz ve İbrahim Halil Kırşan gibi güçlü aday adayları milletvekili adayı olmak için kıyasıya yarışacak.
BAKAN ŞİMŞEK, ANKARA’DAN ADAY
Batman’ın tek Bakanı Mehmet Şimşek, 25. Dönem milletvekilliği için Ankara’dan aday adayı olmak üzere başvuruda bulundu. Bakan Mehmet Şimşek’in Ankara’dan aday adayı olması Batman’daki aday adaylarının da sıralamadaki şanslarını daha da etkileyecek. Bakan Şimşek, Ankara’dan milletvekili seçilecek ve Batman milletvekili sayısı 5’i bulmuş olacak.
MİLLETVEKİLİ ADAY ADAY LİSTESİ
Emin Ekmen, Ziver Özdemir, Mehmet Selim Kaya, Mehmet Aydın, Ayla Işık, Hüseyin Demirhan, Hamdullah Hamidi, Sevda Direk, Muhittin Soyvural, Abdulkerim Epaydın, Selçuk Güngördü, M. Nezir Nasıroğlu, M. Sait Adın, M. Nuri Kaya, Murat Güneştekin, Yusuf Tanrıseven, Cuma Dişikırık, Ayhan İsen, Ekrem Direkçi, Adile Gürbüz, Nuran Dervişoğlu, Metin Banlı, Elif Kılıcıkan, Edip Alan, Emine Tuncer, Abdulmutalip Bademci, Ömer El, Mustafa Demir, Nezir Akpulat, Perinaz Yaman, Enver Erden, Barış Tarhan, İbrahim Halil Kırşan, Ahmet İnal, Muzaffer Bağ, Murat Alp, Mehmet Selim Demir, Abdulkadir Demir, Süleyman Yıldırım, Eren Toprak, Abdulhakim Kangül, Eyüp Sincar, Hüseyin Geylani, İsa Şahin, Hüseyin Çiçek, Ahmet Tokdemir, Bilal Türel