7 Haziran'da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri'nde Kahramanmaraş adaylığı için başvuran aday adayları mülakata alınduı.
AKP'nin aday belirleme yöntemi gereği aday adayları Kahramanmaraş'daki teamül yoklamasının ardından 8 Mart'ta mülakat için Ankara'ya çağrılmışlardı.
Kahramanmaraş'tan gidenaday adayları,Haluk İpek  (Komisyon Başkanı) ve Azize Sibel Gönül, Osman Can, Hüseyin Tanrıverdi tarafından mülakata alınmışlardı. Mülakat komisyonunun, aday adaylarını elediği ve kalan 16 ismi, genel başkan yardımcılarından oluşan ana komisyonda değerlendirmeye aldığı bildirildi.
Ak Parti teşkilatı üçüncü aşamaya kalan 16 aday adayının isimlerini gizli tutuyor.
Partide, üçüncü aşama aday adayı değerlendirme çalışmasını yapmak için, 12 genel başkan yardımcısından 3'er kişilik 4 ana komisyon oluşturulduğu, Kahramanmaraş aday adaylarının da bu komisyonlardan birinde değerlendirilmekte olduğu öğrenildi.
Üçüncü aşamaya kalan 16 ismin, ana komisyona çağrılmayacakları, değerlendirmenin dosya üzerinde yapılmakta olduğu da haber alındı. Komisyonların çalışmalarını 21 Mart Cumartesi günü tamamlayacakları, daha sonra 8 adaylık için uygun görülen isimler ile adaylığa talip olan 4 milletvekili ve 1 eski parti il yöneticisi ile eski milletvekillerinin yapılacak kamuoyu yoklamalarına dahil edilecekleri, kamuoyu yoklamalarının sonuçlarının parti genel merkezince değerlendirmeye alınacağı, bu aşamadan sonra belirlenen 8 ismin, AKP'nin Kahramanmaraş Milletvekili adayları olarak 7 Nisan günü Yüksek Seçim Kurulu'na iletileceği belirtildi.