MEVCUT VEKİLLER YENİDEN BAŞVURDU
Mevcut dönemde milletvekilliği görevini üstelenen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile diğer milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can da yeni dönemde yeniden aday olabilmek için başvurularını genel merkeze yaptılar.
Her üç vekilin yanı sıra yapılacak olan seçimde aday olmak üzere, İlhami Ak, Hasan Singil, Yetkin Tetik, Mehmet Akif Erdem, Mahir Aksoy, İbrahim Sarıkaya, İbrahim Poyraz, İbrahim Atıcı, Mustafa Kemal Biçerli, Ali Demirel, Süleyman Reyhan, Ayhan Aslan ve Hakan Çizmelioğlu genel merkeze müracaatlarını yapan isimler oldu. Eski il başkanlarından Fikret Dönmez’in de son anlarda parti genel merkezine başvurusunu yaptığı ifade edildi.

KADIN ADAY ADAYI BOLLUĞU
Mevcut dönemde bir kadın vekili meclise gönderen Eskişehir’de kadın aday adayları da genel merkeze giderek başvurularını yaptılar. Mevcut milletvekili Ülker Can ile birlikte Hatice Kaya, Arzu Çiçek, Nedime Dönertaş, Hatice İlközen, Ayten Kızılsu, Gülser Yanar ve Fecir Üçkaya aday adaylığı için başvuran kadınlar oldu.

MÜRACAATLAR BİTTİ
Parti genel merkezi aday adaylığı için başvuran isimlerden kimlerin aday yapılacağı konusuna ise yapacağı çeşitli çalışmalardan sonra karar verecek. Aday adaylığı için başvuru süresinin sona erdiği partide 28 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında temayül yoklaması yapılacak. Ardından 6 Mart’ta aday adayları arasında mülakatlar gerçekleştirilecek. Parti genel merkezi adaylara son şeklini ise 23 Mart ile 7 Nisan tarihleri arasında yapacağı son rötuşların ardından karar verecek. Yapılacak olan tüm bu çalışmaların ardından kimlerin listede kendisine yer bulacağı ise şimdiden merak ediliyor.