Kahramanmaraş'ta, AK Parti Milletvekili adayları açıklandı.
AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, il binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın her zaman AK Parti'nin kalesi ve her zaman AK Parti'ye en yüksek desteği vermiş illerimizden biri olduğunu söyledi.

Bu dönemde de aynı desteğin olacağını ziyaretlerinde gözlemlediğini dile getiren Doğan, bu dönem hedeflerinin 8-0 olduğunu, fakat açıklanan listelerle ve yapacakları çalışmalarla 7'inci sıranın garanti olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

AK Parti Genel Merkezi'nin uzun çalışmaların ardından Kahramanmaraş için güzel bir liste oluşturduğunu vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Kenti kapsayan ilçeler arasındaki dengeyi gözeten ve özellikle merkezin tutulmasın anlamında da oldukça iyi ve önemli bir liste. İnşallah kısa süre içerisinde milletvekili adaylarımızla birlikte araziye çıkacağız. Kapı kapı dolaşacağız. AK Parti'nin hem Kahramanmaraş'taki hem de Türkiye'deki başarısı için hep birlikte ter dökeceğiz."

Doğan, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilen listelerde AK Parti'nin Kahramanmaraş milletvekili adaylarının, AK Parti Grup Başkanvekili olan Mahir Ünal, Kadın Kolları İl Başkanlığı yapan Nursel Reyhanlıoğlu, eski Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 24. dönem milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, AK Parti teşkilatından Mehmet Uğur Dilipak, İl Sağlık Müdürlüğünden milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden İlker Çitil, Abddurahim Karakoç'un oğlu Türk İslam Karakoç, ilçe müftülükleri yapan İmran Kılıç olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti 2'inci sıra Milletvekili adayı Nursel Reyhanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni belirlenen aday listelerinin kente ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

14 yıllık AK Parti Teşkilatı'ndaki hizmetinin sonucunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun teveccühüyle bu görevi kendilerine lütfettiğini dile getiren Reyhanlıoğlu, "Çok teşekkür ediyorum. Onlara saygılarımı sunuyorum. Bundan sonra başka bir kulvarda mecliste, memleketim, halkım, ülkem, Tüm İslam alemi için elimden geldiğince çalışacağıma, canıgönülden bu görevi yapacağıma söz veriyorum" diye konuştu.

AK Parti'nin 5'inci sıra milletvekili adayı Mehmet Uğur Dilipak ise halktan biri olarak yola çıktıklarını, hep beraber Kahramanmaraş'ın ihyası için çalışacaklarını belirtti.

Verilen görevden dolayı teşekkürlerini ifade eden Dilipak, "Hep birlikte bu davanın eri olarak seçilelim seçilmeyelim hep beraber çalışacağımıza söz verdik ve hala bu görüşteyiz. Böyle bir görevi bize layık gördükleri için Rab'bime sonsuz şükürler ediyorum. Bu görevi almak büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğu layıkıyla bize yapmayı Rab'bim nasip etsin inşallah" ifadelerini kullandı.

Bu arada, listelerin YSK'ye sunulmasının ardından AK Parti il binasındaki heyecanlı bekleyiş, adayların belirlenmesiyle sona erdi. İsimlerin açıklanması sırasında partide bulunan adaylardan Nursel Reyhanlıoğlu ve İlker Çitil, partililerin tebriklerini kabul etti.