Seçim bürosundan yakınları ve sevenleri tarafından oluşturulan ve yaklaşık 250 aracın bulunduğu konvoy ile Şekerdere’deki AK Parti İl Binası’na gelen Ali Özdemir, burada da partililer tarafından sevgi gösterisi ile karşılaştı. Özdemir, büyük bir coşku ile başvurusunu yaparken; daha sonra da bir basın açıklamasında bulundu.
Ali Özdemir şunları basın açıklamasında söyledi:

7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için AK Parti’den Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı oldum. Başvurumu yaptım ve bu nedenle buradayız. Hepiniz hoş geldiniz, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunarım.

Çıktığımız bu kutsal yolculukta Allah yar ve yardımcımız olsun.

Sevgili konuklar;

Türkiye’de 3 Kasım 2002 tarihinde başlayan AK Parti İktidarları ile ülkemiz altın çağını yaşamaktadır. Geride kalan 12 yılda AK Parti ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünya markası haline gelmiştir. Her alandaki gelişmeler ve sağlanan istikrarlar, dünya ülkelerinin ülkemize dikkatini çekmektedir.

Bugün gelinen noktada hiç kuşkusuz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bey olmak üzere AK Parti’de emeği olan herkesin katkısı vardır. Ben de bu katkıya, katkı yapmak için huzurlarınızdayım.

Değerli Misafirler;

Ülkemize altın çağını yaşatan AK Parti dönemlerinde ülkemizde ekonomi, sağlık, eğitim, ulaşım, güvenlik konularındaki gelişmelere kısaca değinmek istiyorum:

Ekonomik hayatın en önemli gündemi olan faizler düştü. Enflasyon tek haneli rakamlara indi. İhracat 150 milyar doları geçti. IMF’ye olan borç ödendi. Yolsuzluklar bitti. Bankalar teminat altına alındı.  Ekonomideki istikrar özel sektöre yansıdı ve tüm dünyaya açıldık.

Sağlık alanındaki hizmetler kendini hissettiriyor. Hastane sayısı artırıldı. Bölge hastaneleri kuruldu.  Özel hastanelerde muayene olma imkânı oluşturuldu.  Tıp fakülteleriyle teknolojinin bütün imkânlarında faydalanmak mümkün oldu. Ayrıca sağlık konusunda diğer ülkelerde hizmet verir olduk.

Eğitimde cağ atladık. Tüm illerde okul sayısı artırıldı. Her İl’e bir üniversite, hatta bazı illerimize birden çok üniversite açıldı. Özel okullar desteklenerek, eğitim kalitesi yükseltildi.

Ulaşım alanındaki hizmetler ile Türkiye hak ettiği seviyeye geldi. THY yolları dünya markası olmuştur. Duble yollarla karayolu taşımacılığımız rahatlamış ve ülkemiz hızlı trenle tanışmıştır.

Ülkemizde faili meçhuller bitti. Terörden dolayı artık şehit vermiyoruz, askeri vesayet bitti. İleri demokrasi ile kişisel hak ve özgürlükler güvence altına alınmıştır.

Kıymetli konuklar;

Burada saymaya zamanımız yetmeyecek nice başarılara imza atan AK Parti’nin üyesi olmaktan, şehrime ve ülkeme hizmet etmekten onur duyuyorum.

Ülkemiz AK Parti’den önce 6 ay sonrasını göremiyordu ama şimdi 60 yıl sonrasına hedefler koyuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi “nereden nereye?”

Bugün AK Parti’ye milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yaptım. Bu mutlu günümde benimle sevincimi paylaşarak çoğalttığınız için hepinize minnettarım. Kahramanmaraş için, ülkem için gece gündüz çalışacağıma söz veriyorum.

Sözlerimi Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun bir sözüyle bitirmek istiyorum; “Engeller çıkar ama Türkiye yoluna devam eder.”