YSK Başkanı Sadi Güven, yaptığı yazılı açıklamada, kötü niyetli kişiler tarafından vatandaşın seçmen bilgilerinin istenerek adres bilgisinin kontrol edilmek istendiğine dikkat çekti. Sadi Güven, ayrıca açıklamasında bir banka veya kurumdan geliyormuş gibi gönderilen e-postaların bilgisayar kullanıcılarını sahte sitelere yönlendirdiğine ve kullanıcı kimlik ve şifrelerine ulaşıldığına değindi. Vatandaşın bu hususta dikkatli davranması gerektiğini aktarırken, güncel bir virüs programı kullanılması gerektiğini bildirdi.
Vatandaşın yurtiçi veya yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını YSK'ya ait  www.ysk.gov.tr internet adresinden sorgulayabileceklerine, 14-27 Mart arasında muhtarlıklardan askıya çıkarılan listelerden de kontrol edebileceklerine işaret eden Güven, ayrıca "444 9 975" numaralı çağrı merkezine ulaşıp kayıtlarının olup olmadığını öğrenebileceklerini, 7 Haziran 2015'te yapılacak 25. dönem milletvekili genel seçimi ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabileceklerini bildirdi.

Açıklamada söz edilen sahte e-posta iletisi ise şöyle:

"Sayın ……

  ……………… adresinde ikamet ettiğiniz ve ………….. Muhtarlığına bağlı olduğunuz görülmektedir.
 7 Haziran 2015 Genel Seçim dolayısıyla ………………………………. Muhtarlığında seçmen askı listeleri 14.03.2015 cumartesi günü askıya çıkıyor 27.03.2015 cuma saat 16:30 da askıdan iniyor.
 Bu süre zarfında ilgili muhtarlığa ekte istenilen bilgilerin gönderilmesini talep ediyoruz.

 Not-1: 7 Haziran seçmen bilgileriniz ekte bulunmaktadır. Lütfen bilgilerini kontrol ediniz

 Not-2: Ayrıca dosya sadece bilgisayar ortamında açılmaktadır.

                                                                     YSK Seçmen Bilgilendirme Daire Başkanlığı"