Kahramanmaraş’ta ziyaret etmedik STK ve esnaf bırakmamayı amaçlayan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan ziyaretlerine Saraçhane çarşısından başladı. Saraçhane çarşı esnafının sorunlarını dinleyen Arıkan tek tek esnafla ilgilenerek destek ve dua istedi.
Saraçhane çarşı ziyaretinin ardından Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Geyik ve yönetim kurulunu ziyaret eden Arıkan Ziraat Mühendisleri Odasının çiftçilerle çok yakın olduğunu ve kendisinin de çiftçiliğin içerisinden geldiğini söyledi.
Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin ilgisi karşısında memnuniyetini dile getiren Arıkan; “yaşamımızda tarımın, çiftçimizin önemli bir yeri var.  Tarımla iştigal eden bir aileden geliyorum. Tarımdan elde edilen sermaye ile sanayi tesisleri kuruldu. Kahramanmaraş bugün Türkiye’nin önemli bir sanayi üssü haline geldi. Kahramanmaraş, iklimi ve suyu zengin bir toprak yapısına sahip. Kartal Kaya barajının yapımı ile uzun yıllar pamuk ekimi yapıldı. Çırçır ve tekstil fabrikaları yapıldı. Kahramanmaraş’ın kalkınmasında tarımın çok büyük payı var. Tarımı sadece sosyal sektör olarak görmüyoruz. Ekonomik sektör olarak ta görüyoruz. Daha fazla üretim daha kaliteli ürün daha bol verim olması için devletimizin destekleri burada çok önemli. Kahramanmaraş bu teşvikleri güzel kullanırsa kalkınır. Devletin verdiği desteği de Kahramanmaraş güzel kullanıyor zaten. Kırsal kalkınmada Tarım İl Müdürlüğü’nün teşvikleri ile yatırımlar yapılıyor. Gelecekte Kahramanmaraş hem tarımı hem sanayisi hem de ticareti ile Türkiye’nin gelişmiş 10 ili arasında yer alacak. Bu görev bize verilirse hep beraber Kahramanmaraş’ı tarımda da iş gücü yüksek bir il olması için gayret göstereceğiz.” dedi.

Mahmut Arıkan
Oda Başkanı Geyik ise Arıkan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Mahmut Arıkan ilimizin tanıdığı sanayicilerimizden birisidir. Aynı zaman da tarıma yatırım yapan bir iş adamımız. İlimize ve şehrimize hayırlı olsun inşallah” diye konuştu.

Arıkan Ziraat Mühendislerinin ardından Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdulhakim Eren ve Yönetim Kurulunu da ziyaret etti. Arıkan ziyaretinde Kahramanmaraş’ın kalkınması için sadece ekonomik kalkınmanın yeterli olmayacağını eğitim ve kültür seviyesinde de mutlaka yükseklere çıkılması gerektiğini dile getirdi. Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdulhakim Eren ise Arıkan’dan beklentilerinin yüksek olduğunu, meclise girdiğinde Kültür ve sanat alanında da çalışmalar yaparak kentin gelişmesi için elinden geleni yapacağından şüpheleri olmadığını söyledi.

Arıkan daha sonra Kahramanmaraş Kamu Şirket İşçileri Derneği Başkanı Bayram Akdere ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Kamuda şirket aracılığıyla çalışan işçilerin sıkıntılarını dinleyen Arıkan, nasip olurda meclise girdiğinde sorunlarıyla ilgileneceğini ve bu işi de hep birlikte yapacaklarını söyledi.

Mahmut Arıkan

Arıkan; “Sivil Toplum Örgütlerinde görev aldık, esnaflık ve sanayicilik yaptık. Aynı zamanda gönüllü kuruluşlarda vazifelerimiz oldu. Siyasetten de memleketimize hizmet edeceğiz. Siyaset farklı. Siyaset olmadan bu hizmetlerde gelmiyor.  Sivil Toplum Örgütleri ile esnafı, çiftçisi ve sanayicisi ile hep birlikte istişare edeceğiz. Bakan da olsak vekil de olsak kimsenin elinde sihirli değnek yok. Biz sorunlar karşısında istişare yaparak çözüm yolları arayacağız. Memleketin sorunları ve problemleri de bitmez, siyaset biter. Ömrün yatırımlarla ve hizmetlerle geçse de bakarsın arkada yapılacak birçok iş var. Dünya çok hızlı gelişiyor. Yeni ihtiyaçlar ve yeni yeni talepler artıyor. Cenab-ı Allah bize bu görevi nasip ederse hizmet edeceğiz.” Dedi
Dernek Başkanı Akdere ise Arıkan’ın hizmet edeceğine inandıklarını belirterek şöyle konuştu; “Hizmet edeceğinize inanıyoruz. Bu memleketin çocuğu, tanıdığımız bir büyüğümüz ve sanayici bir insansınız. Hizmet adamısınız sonuçta.  Bizler idarecilerin ve işçi emekçi kardeşlerimizin arasında bir köprü oluşturuyoruz. Halkın sıkıntılarını sizlerle birebir paylaşıyoruz. Bizim görevimiz bu. Ne kadar bir insan aydınlatabiliriz ve bilgilendirebiliriz, memleketimize, milletimize ve ülkemize ne kadar faydamız olabilir biz bunun mücadelesini yapıyoruz.”
STK ziyaretlerinin ardından boş durmayan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahmut Arıkan Demirciler çarşısına geçerek unutulmaya yüz tutmuş meslek sahipleri ile bir araya geldi. Esnafları tek tek ziyaret eden Arıkan, seçimlerden sonra da sık sık bir araya geleceklerini belirtti.