Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan, Bakırcılıkta ve oymacılıkta dünyaya mal olan, en kaliteli dizilere antika eşya gönderen ve dünyada hâsılat rekorları kıran sinema filmlerine çarık gönderen esnafların bulunduğu Bakırcılar, külekçiler, ve kalaycılar esnafını ziyaret etti. Arıkan Bakırcılar Çarşısı esnafının, imal ettiği ürünlerle Kahramanmaraş’ın tanıtımını dünyaya yaptığını belirterek Bakırcılar çarşısı esnafının hakkının ödenemeyeceğini söyledi.

ZANAATKARLARIMIZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Ziyaretinlerine Bakırcılar çarşısıyla devam ettiğini belirten Arıkan bir dönemin en iyi meslekleri olan ve şimdi kaybolmayla karşı karşıya kalan mesleklerle ilgili hükümetlerinin acil önlem aldığını hatırlatarak şöyle konuştu; “Bugün Kahramanmaraş’ın en eski çarşılarından olan Bakırcılar Çarşısı’nı, Semerciler Çarşısı’nı, Külekçiler Çarşısı’nı ve Kalaycılar Çarşısını ziyaret ettik. Artık kaybolmaya yüz tutmuş ustalarımızın zanaatkârlarımızın bugün ziyaretini gerçekleştirdik. Bizim için bu zanaatkarlarımız ustalarımız çok önemli. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu tip mesleklerimiz yok olmak üzere ama bizim bu zanaat sahibi insanları bu meslekleri yaşatmamız lazım. Biz elimizden ne gelirse onların bu meslekleri icra etmeleri için yapacağız.”
Geçtiğimiz aylarda Başbakan Davutoğlu’nun kaybolmaya yüz tutmuş esnaflarla ilgili müjdeler verdiğini de belirten Arıkan, kaybetmeye yüz tutmuş meslek sahiplerinden vergi alınmayacağını ve böylece biraz olsun onlara katkısı olacağını söyledi.

Mahmut Arıkan
BAKIRCILAR ÇARŞISI TURİZMİN GÖZ BEBEĞİ OLACAK
Bakırcılar çarsının Kahramanmaraş’ın turizmi açısından çok önemli olduğunu da hatırlatan Arıkan; “Bu çarşılarımız çok önemli, turistler geldiği zaman modern çarşılara değil daha çok bu tarihi çarşıya bu çarşıda uzun yıllardır icra edilen tarihi mesleklere ilgi duyuyorlar. Burada bu zanaat sahiplerinin yaptıkları ürünleri alıp ülkelerine götürüyorlar. Bizde yurt dışına giderken buradaki Kahramanmaraş’ın çok değerli el zanaatkarlarının yaptığı ürünleri alıp hediye olarak götürüyoruz ve de oralarda bu ürünler çok beğeniliyor. Kendi evlerinin baş köşelerine de bu ürünleri koyuyorlar. İnşallah biz vekil olduğumuzda yapacağımız en önemli işten biri de Kahramanmaraş’ın turizmini geliştirmektir. Turistler gelip bu çarşıları gezdikleri zaman bu çarşılardan alış veriş yaptıkları zaman hem esnafımız bunda kazanç sağlayacak hem de Kahramanmaraş’ın tanıtımını daha iyi yapmış olacağız. Bu kaybolmaya yüz tutmuş meslek sahipleri bu zanaatkarlarımızda bu turistler geldikleri zaman mesleklerine devam edecekler. Bu yönden de çok büyük katkısı olacak. Biz inşallah bu tarihi çarşılarımızın, bu mesleklerimizin Kahramanmaraş ekonomisine bu ülke ekonomisine bunları kazandırmak için her türlü gayreti sarf edeceğiz. Bizim bunlar için çeşitli projelerimiz var.İnşallah Kahramanmaraş ilerleyen zaman da hem bir sanayi şehri hem bir ticaret şehri bunların yanında da çok önemli bir turizm şehri olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu  

Mahmut Arıkan