Bastırmacı ziyareti sırasında şunları söyledi: ‘’Öncelikle, Kahramanmaraş İl Hakem Kurulu Başkanı Nusret Deniz beye ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Fikret Atay beye bizleri ağırladıkları için çok teşekkür ederiz. Hakemlerimiz ve gözlemcilerimiz büyük sorumlulukların altına girerek bu meslekleri yapıyorlar, onlar da aynı biz siyasiler gibi adaletli, dürüst ve çalışkan olmak zorundalar. Bunların üzerine bir de günümüzde istenmeyen olaylar ve şiddet de sporu içine girince hakemlerimize düşen sorumluluk daha da artıyor. Gözlemlediğim kadarıyla hakemlerimiz de bu işin altından başarıyla kalkıyor, üstlerine düşeni yerine getiriyorlar. Son zamanlarda uluslararası kupalarda da görev almaları bunu açıkça gösteriyor, ayrıca bizleri gururlandırıyor’’ dedi
MHP Aday Adayı Bastırmacı ayrıca ‘’İl başkanlığım dönemimde de spor her zaman içinde oldum, elimizden geldiği kadar sporu ve sporcuyu destekledik. Şehrimizin takımlarının her maçına mümkün mertebe katılım göstermeye özen gösterdik. Benim sporla olan tanışıklığım çocukluğuma dayanır. Abim ve ben futbolu çok severdik ve futbol oynardık daha sonrasında abim profesyonel olarak Kahramanmaraşspor’da kaptanlık yaptı. Bana da memleketimizin güzide takımında yöneticilik yapmak kısmet oldu. Ayrıca çim hokeyi federasyonunda da görevlerim oldu’’ diye ekledi.

Mustafa Bastırmacı

Bastırmacı sözlerine şöyle devam etti, ‘’ 7 Haziran Gecesi, Sn. Genel Başkanımız Dr.Devlet Bahçeli Bey’in önderliğinde Milliyetçi Hareket Partisi İktidarı göğüslediği zaman spor salonları, spor akademilerinin ve spor adamlarının sayılarını artırmak suretiyle, ülkemizin yıllardır arzuladığı uluslararası müsabakalarda başarılar elde etme hedefini gerçekleştirecektir. Böylece gençlerimizde  uyuşturucu madde tüccarlarının eline düşmeyecektir. Ulun önderin de dediği gibi ‘’ Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur’’. Diyerek sözlerini tamamladı.