Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erzurum birinci sıra milletvekili adayı Seher Akçınar Bayar, parti olarak baraj sorunlarının bulunmadığını belirterek, "Baraj sorunumuz yoktur. 7 Haziran'da Erzurum'dan 2 milletvekili çıkaracağız." dedi.

HDP milletvekili adayı Bayar, HDP olarak seçimlere iddialı girdiklerini ve Türk, Kürt, Alevi, Sünni toplumun bütün kesimlerine hitap ettiklerini ifade etti. Bağımsız anket firmalarına göre yüzde 10 barajının üzerinde oylarının bulunduğunu ve bunun da kendilerini rahatlattığına vurgu yapan HDP milletvekili adayı, "Anketlerin de gösteridiği gibi HDP'nin baraj problemi yoktur. Erzurum'da ciddi bir sürpriz yaparak 2 milletvekili çıkaracağız. Sandıklara sahip çıkacağız. Sandıkları boş bırakmayacağız. Sandıklarda hile yapılacağına dair duyumlar alıyoruz. Önlemlerimizi aldık. Halk sandıkta oyuna sahip çıkacak. AKP bu sefer sandıkta oy çalarak iktidar olamayacak." şeklinde konuştu.

'KÖMÜRÜ SİYASİ RÜŞVET OLARAK KULLANIYORLAR'

Ülkede sosyal, siyasal ve ekonomik istikrarsızlığın baş gösterdiğini ve halkın yoksullaştırıldığının altını çizen Bayar, "Halk yoksullaşmakta. İşsizlik her geçen gün artmakta. Yoksul halkımız bilinçli olarak yardıma muhtaç hale getirilmekte. Bu süreçte kömür, siyasi rüşvet olarak dağıtılmakta. Seçim öncesinde halka kömür dağıtarak oy avcılığı yapmak isteniyor. Bir çuval kömüre muhtaç edilen halk bu seçimlerde sandıkta gereken cevabı verecektir." diye konuştu.