ADANA (AA) - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana ikinci sıra milletvekili adayı Meral Danış Beştaş, "Partililerimize, Adanalılara yürekten teşekkür ediyorum. Bu zafer onlarındır" dedi.

Beştaş, partisinin il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim maratonunun ardından kesin olmayan sonuçlara göre barajı büyük oranda aştıklarını söyledi.

Seçim kampanyası boyunca provokasyonlara taviz vermediklerini anlatan Beştaş, şunları kaydetti:

"HDP'ye 'evet' diyenler barışa 'evet' dedi. Demokrasiye, kardeşliğe, Kürt sorununun çözümüne 'evet' dedi. HDP seçmenleri ve bütün Türkiye halkları büyük sabır ve sağduyu gösterdi. Buna bütün dünya şahittir. Seçimi kazansak da şehitlerimizin kanı hala taze duruyor. Erzurum'da, Diyarbakır'da yüzlerce arkadaşımızın yoğun bakımda tedavileri sürüyor. Bu nedenle buruk bir durumdayız. Partililerimize, Adanalılara yürekten teşekkür ediyorum. Bu zafer onlarındır."

HDP'nin birinci sıra milletvekili adayı Rıdvan Turan ise tarihi bir olaya tanıklık ettiklerini belirtti.

Elde edilen başarının önemine işaret eden Turan, "Bu başarı, Türkiye tarihi açısından son derece önemli ve kıymetlidir. Çünkü tarihimizde ilk kez bir parti, şu kısacık seçim süreci boyunca yüzlerce defa saldırıya maruz kalmıştır. Hepimizin gördüğü şey şudur, bugün, yaralanmış arkadaşlarımız, sargılar içinde, her şeye, bütün sağlık sorunlarına rağmen sandıklara gitmiş ve oy kullanmıştır. Bizi başarıya ulaştıran şey partililerimizin, yol arkadaşlarımızın muazzam direncidir" değerlendirmesinde bulundu.