Saadet Partisi Hatay milletvekili adayı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan yeniden aday olan AK Parti milletvekillerine seslenip, “Hangi yüzle gelip tekrar aday oldunuz? Hangi işi çözdünüz? Hangi projede imzanız var? Hangi vatandaşa yardımcı oldunuz?” diye sordu.

Çalışkan, beraberinde milletvekili adayları Nevin Zeytineli, Metin Yeşilkaya, Medet Reçber ve Atila Erol ve partililer ile İskenderun’da Esnaf ziyaretleri, İlim Yayma Cemiyeti açılış programı, Şirinler İlköğretim Okulu Mezuniyet programı, Oda ve bazı STK temsilcileri ile Erzin’de Kılıç ve Akbaş ailesinin düğün merasimine katıldı.

İSİM DEĞİŞTİREREK ÜNİVERSTE KURDUKLARINI SÖYLÜYORLAR

STK ziyaretlerinde Çalışkan’ın gündeminde, İskenderun Teknik Üniversitesi vardı. Çalışkan, "İskenderun’a hiçbir yatırım yapmadılar, sus payı olarak MKÜ kampüsünün adını değiştirdiler. Yani şapkadan tavşan çıkardılar. Yeni bir üniversite yapılmış gibi İskenderun’la dalga geçercesine, tabela değişikliği ile iş yaptığını zannediyorlar. Güya İskenderun’a teknik üniversite kurmuşlar. Üniversite dedikleri Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) yerleşke tabelasını indirip İskenderun Teknik Üniversite tabelası astılar. Mesele bundan ibaret. Bu üniversite falan değil; sadece isim değişikliğidir. Halkı enayi yerine koymaktır. Halkı kandırmaktır. Gelir yeni üniversite açarsınız o zaman eyvallah derim.” diye konuştu.

'İSKENDERUN’A SAHİP ÇIKILMADIĞINDAN YATIRIMCI BAŞKA İLLERE KAÇTI'

İktidara seslenen Çalışkan, “İskenderun’a sahip çıkamadığınızdan, yatırımcı başka illere kaçtı. Sanayi elden gidiyor, liman işletmeciliği Mersin’e kaydı. Hatay hizmet alamayan şehir olduğu için Erzin ilçemiz komşu il, Osmaniye’ye bağlanmaya uğraşıyor. Niye çünkü bura sahipsiz de ondan. Milletvekillerine de seslenen Çalışkan, “Hangi yüzle gelip tekrar aday oldunuz? Hangi işi çözdünüz? Hangi projede imzanız var? Hangi vatandaşa yardımcı oldunuz?” şeklinde konuştu.