Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı görevinden istifa eden Hakan Kalkan, Malatya MHP’den milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı.

MHP Malatya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Hakan Kalkan, iktidarın Türkiye’yi iyi yönetemediğini ifade etti. Malatya’da kayısı üreticisinin sorunlarla boğuştuğunu belirten Kalkan, bununla birlikte işsizlik sorununun gün geçtikçe daha da büyüdüğünü dile getirdi. Kalkan, şöyle devam etti: “Geçim derdinden, teröre, işsizlikten, üreticinin sıkıntılarına kadar hükümetten derdi olmayan yok. Ne memur memnun, ne işçi. Ne sağlık çalışanı memnun ne hasta. Ne kayısı üreticisi memnun ne esnaf. Bu sözlerimin doğruluğu ortada.O zaman soruyorum, şimdi değilse ne zaman? AKP iktidarına dur demek için fırsat halkımızın elinde. Artık yeter. MHP’yi iktidara taşıyalım, sorunlarımızı hep birlikte çözelim. Yoksulluğa, yolsuzluğa ve yasaklara biz dur diyelim.“

2011 seçimlerinde Malatya’dan milletvekili aday adayı olan Emniyet Müdürü Ali Kalkan’ın oğlu olan Hakan Kalkan, evli ve iki kız babası ve İngilizce biliyor.