Gümüşhane eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı, birikimi ve mahalli yönetimdeki tecrübesiyle 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) aday adayı olduğunu açıkladı.

Mustafa Canlı, Özdenoğlu Konağı'nda basın toplantısı düzenledi. 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin Türk milletinin en zor ve en hayati kararlarından birinin verilmesiyle sonuçlanacağını kaydeden Canlı, "Bu seçim, birliğin, dirliğin, varlığın, bağımsızlığın, bayrağın, devletin ve milletin değerlerinin yarışacağı bir mücadeleye sahne olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihinin en zor döneminden geçmektedir. Adaletin yerlerde süründüğü, yolsuzluklarının, hukuksuzlukların, haksız uygulamaların oldukça çok olduğu bir ülkede yaşamaktayız. Ülkemiz de adalet fikri hiçbir dönemde bu kadar yara almamıştı. Ülkemizin birliği, dirliği ve bütünlüğü böylesine tartışmaya açılmamış, bu topraklar üzerinde müslüman Türk milletinin hâkimiyet ve mülkiyet hakları hiç bu kadar alenen tartışılır hale getirilmemişti. 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, inşallah hem ülkemizin hem de Gümüşhane’mizin bu olumsuz şartların kıskacından kurtulmasına vesile olacaktır. Bu vesilenin oluşması için sağduyu sahibi bütün Gümüşhanelilerin elini taşın altına koyacağından asla şüphemiz yoktur." dedi.

Gümüşhane'nin üç dönemdir Ankara'da yeteri kadar temsil edilemediğini, farkındalık yaratacak projeler üretilemediğini ve rutin devlet yatırımlarının arkasına sığınıldığını belirten Canlı, "Bu seçimde milli duyarlılığımızı, hak ve adalet duygumuzu, insanımızın mayasındaki asaleti, milletimizin mayasındaki cesareti, hizmet aşkımızı Ankara’ya taşımaya söz veriyorum. 15 yıllık belediye başkanlığı deneyimimle ilimizin öncelikli meselelerini ve çözüm önerilerini biliyorum. Bu sorunların çözüm yöntemlerini adaylık sürecimde kamuoyuyla paylaşacağım. Hizmetin üretilmesi ve sorunların çözülmesi hususunda gerekli olan girişimciliğe, birikime, özveriye, deneyime, adalete, azim ve çalışkanlığa sahip olduğum bütün hemşerilerimin malumudur. Adaylığımı ilan etmeden önce, ilimizin bütün köylerinde, beldelerinde, ilçelerinde ve il merkezinde muhterem hemşerilerimle istişareler yaptım. Muhtarlarımızla, toplumun kanaat önderleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve MHP’nin her kademesinde ki değerli üyeleriyle yaptığım istişareler sonucunda adaylığım konusunda halkımızda ve arkadaşlarımızda yoğun bir teveccühün varlığına şahit oldum. Yaptığım istişareler sonucunda aday olmam konusunda ilçelerimizden, köylerimizden, beldelerimizden ve il merkezinden aldığım yoğun talep ve istekler kararımı daha da netleştirdi." şeklinde konuştu.

'NERDE ADALETSİZLİK VARSA ONUN KARŞISINDAYIM'

Bir gazetecinin, Bank Asya’nın yönetimine müdaheleye gösterdiği tepki ve Koza Altın’da çalışan işçilerin eylemine katılmasının seçim sürecini etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgili sorusu üzerine konuşan Canlı, "Ben her zaman adaletten yana oldum, hukuktan yana oldum. Adaletsizlik varsa, orada yokum. Bu benim hayata bakış felsefem ile ilgili. Bank Asya ile ilgili bankanın yönetimine müdahale ediyorsunuz, bankaya daha çok sahip çıkılıyor, bankaya daha çok para girişi oluyor. Burada bir hukuksuzluk var. Gümüşhane’de bankanın bir şubesi olsa orada 10 kişi çalışsa bunun faydası mı olur, zararı mı olur. Bugün Koza’da çalışan 500-600 kişi işsiz. İlimize 11 aydan bu yana, aylık 10 milyon lira para girişi siyasi müdahaleden dolayı durdu. Bundan Gümüşhaneliler zarar görüyor. Burada çalışan işçilerin her zaman yanında olacağım." şeklinde sözlerini tamamladı.