Onaran, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine giderken bu dava bilincini yüreğinin derinliklerinde hissettiği için aday olduğunun altını özellikle çizerken; “Bu sebeple kendi şehrimin bu büyüme sürecinin önemli merkezlerinden biri haline gelmesi için adayım. Şehri Ankara’ya taşımak yerine Ankara’yı şehre taşımak için adayım. Milli Mücadelenin bayraktarı Kahramanmaraş’ın milli kalkınmanın da bayraktarı olması gerektiğine inandığım için adayım” dedi.
AK Parti’nin Yeni Türkiye’nin şekillenmesinde ve evrensel anlamda söz sahibi olmasında önemli rol oynadığını ifade eden Cengiz Onaran, “AK Parti kurulduğu günden bugüne, yapılan her seçimde milletimizden aldığı güçle dünyada söz sahibi olmaya başladı. Her seçimde halkın büyük teveccühü ile karşılaşan AK Parti, milletimizden aldığı güçle ve milletimizin verdiği irade ile artık Türkiye’yi sadece dünyada söz sahibi olan bir ülke değil, dünyanın geleceğine şekil veren bir ülke haline getirecektir” dedi.

AK Parti iktidarlarında oluşan siyasi istikrar sayesinde ve alınan radikal kararlarla Türkiye’nin ekonomisinin de artık takdir edilen bir konuma geldiğini anlatan AK Parti Milletvekili Aday Adayı Onaran, “7 Haziran’daki seçimlerde de milletimiz AK Parti’ye bir kez daha yetkiyi hak ettiği şekilde verecek ve 2023 hedefimize emin adımlarla ilerleyemeye devam edeceğiz. Partimizin kurucusu ve halen Cumhurbaşkanımızın olan Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşarken; ben de gençliğin verdiği dinamizm ile bu hedeflere katkı yapmak için aday oldum” diye konuştu.

Cengiz Onaran, siyasetin malzemesinin ve muhatabının insan olduğunu ve bu yüzden de insan merkezli siyasetin yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Siyaset çözüm odaklı olmalı, milletin sesine kulak verilmelidir. Milletimizin sağduyusuna inanıyor ve güveniyorum. Bu nedenle güven veren bir siyaset anlayışı ile hareket etmek istiyorum. Siyaset artık kısır bir ideoloji olmaktan çıkmış, hizmet makamı olmuştur. Mevkiler de makamlar da geçicidir. Mevkiler de makamlar da, ancak aziz milletimize hizmet etmek içindir. En büyük ve kalıcı olan makam ise gönüllerde kazanılan makamdır” ifadesini kullandı.