Yaklaşan genel seçimler öncesi seçim çalışmalarını hızlandıran CHP Gaziantep milletvekili adayları, seçmenlerle buluşarak seçim vaatlerini anlatıyor. Bu kapsamda Oğuzeli ilçesini ve köyleri ziyaret eden adaylar, çiftçilerin mazot teşekkürleri ile karşılaştı. Mazot fiyatlarının bellerini büktüğünü belirten çiftçiler, CHP’nin mazotu 1,5 lira yapma vaadinin kendilerine nefes aldıracağını dile getirdi. CHP milletvekili adayları, Oğuzeli ilçesine bağlı Yeşildere ve Büyük Şahinbey( Körkün) köylerinde seçmenle buluştu. CHP’nin iktidara geldiğinde yapacağı çalışmaları anlatan adaylar, iktidara geldikleri zaman çiftçiye mazotun 1.5 TL’den verileceğini belirtti.

Ülke tarımının can çekiştiğini belirten çiftçiler ise mazot fiyatlarının düşürülmesinin çiftçiye önemli bir destek olduğunu belirterek, "Artan maliyetlerle baş edemiyoruz. Ne yazık ki ürettiğimizin karşılığını alamıyoruz. Maliyetleri düşürmek adına mazot fiyatının 1,5 lira olması da bize büyük bir destek olacaktır. CHP’nin bu projesine gönülden destek veriyoruz. Bu proje, ülke tarımına can suyu olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Projelerin kaynaklarını da açıklayan milletvekili adayları Türkiye’de kaynağın olduğunu, kaynağın yandaşa değil de vatandaşa aktarılacağını belirtti.