Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri, 7 Haziran seçimleri öncesinde partilerinin milletvekili adaylarını belirlemek için bugün ön seçim için sandığa gidiyor. 72 kişinin aday adaylığı müracaatı yaptığı Bursa'da, CHP üyeleri sabahın erken saatlerinden itibaren sandığa akın etti. Bazı aday adayları lokma dağıtırken, bazılarının posterleri de oy kullanılan okulun duvarlarını süsledi. 
CHP, 7 Haziran'da seçime girecek Bursa milletvekili adaylarını, bugün yaptığı ön seçimle belirliyor. 28 bin 500 üye, her ilçede belirlenen bir okulda toplam 105 sandıkta kullanıyor. Üyeler en az 9, en fazla 18 isim yazabilecek. Aksi kullanılan oylar geçersiz sayılacak. Oy verme işlemi sabah 08.00'de başladı, akşam 17.00'de sona erecek. Hakim huzurunda yapılacak oy verme işleminin ardından, aday listesi hemen açıklanacak.

Bursa Atatürk Anadolu Lisesi'nde oy kullanmaya gelen CHP üyeleri, lokma sürpriziyle karşılaştı. Birçok aday, yağışlı havada üşüyen partililere çay ikram ederken, bir vekil adayı ise lokma döktürmeyi tercih etti. Lokma pişirilen alanda sıraya giren partililer, lokmanın sabah sabah iyi geldiğini söylediler. Aday adaylarının yakınları ise ellerine aldıkları tanıtıcı kartları okula gelen partililere dağıtmak için adeta yarıştı. Bazı aday adaylarının posterleri ise okulun duvarlarına yapıştırıldı. Okul önünde kurulan standlar ise yoğun ilgi gördü.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Türkiye'de 55 seçim çevresinde ön seçim yapıldığını söyledi. Vekil Demiröz, şunları kaydetti: "Bunların 28'i hakim, yani Yüksek Seçim Kurulu nezaretinde yapılıyor. Türkiye'de 1 milyona yakın CHP'li vatandaşlarımız sandığa giderek oy kullanacaklar. Bursa'da 105 sandıkta 28 bin 500 seçmen oylarını kullanacak. Partimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidecek 18 adayı bu şekilde belirlemiş olacak. Seçim havası çok güzel. Demokrasinin en güzel yanlarından biri. Bir taraftan İç Güvenlik Yasası çıkartılırken, CHP demokrasinin en güzel örneğini sergiliyor. Herkes kartlarını dağıtıyor. Partimize çok büyük ivme geldi. Sabah 08.00'de başladı. En az 9, en fazla 18 vekil aday adayları işaretlemek gerekiyor. Hayırlı uğurlu olsun. 28 bin 500 üyemiz var ama zannediyorum 16 binin üzerinde oy kullanılacak." dedi.