Alandakilerin Miraç Kandili'ni kutlayarak sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluğu bitireceğiz dediler devleti soydular, yoksulluğu bitireceğiz dediler 17 milyon yoksulumuz var, yasakları bitireceğiz dediler her şey yasak. O nedenle diyorum ki güzel Türkiye’de huzur içinde yaşamalıyız. Çocuklarınız devlet memuru olsun diye KPSS sınavına giriyor ama onların çocukları bu sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. Bu düzeni yıkacağız." dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kahramanmaraş mitinginde halka hitap etti. Müftülük meydanında düzenlenen mitingde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerinin partisinin seçim beyannamesine yönelik eleştirilerine cevap veren Kılıçdaroğlu, emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında iki maaş ikramiye ödeyeceklerini, çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceklerini, taşeron sistemini ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Türkiye'de 6,2 milyon işsizin, 17 milyon yoksulun aylık gelirinin bin liranın altında olduğunu, buna karşın 2 milyon Suriyeli için devletin 5.5 milyar dolar harcadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Parayı nereden bulacak?' diyorlar. Hiç meraklanmasınlar; sözüm söz, kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim. Parayı işçiye, memura, emekliye, çiftçiye, esnafa vereceğim. Refahı tabana yayacağız. Size rakam vereceğim unutmayın bu rakamı, yıl 2002 Türkiye nüfusunun yüzde biri Türkiye’deki toplam servetin yüzde 39’una sahip. Yıl 2014, aradan 13 yıl geçmiş, Türkiye nüfusunun yüzde biri toplam servetin yüzde 54,3’üne sahip. Diyorlar ya, refahı topluma yaydılar mı? Refahın adını bile ağzına alamazlar." diye konuştu. 

HABERİN FOTOĞRAFLARI

"İŞ YERİNİ KAPATAN BİNLERCE ESNAFIMIZ VAR"

Ekonomide izlenen yanlış politikalar sonucu binlerce esnafın iş yerini kapattığını savunan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "13 yıldır iktidardalar, 13 yıldır kredi açtınız, 13 yıldır tek başına yönetiyorlar. Kahramanmaraş'ta işsizlik var mı? 6 milyon 200 bin işsizimiz var, 17 milyon yoksulumuz var, aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli var, işyerini kapatan binlerce esnafımız var."

"EMEKLİYE BİRER MAAŞ İKRAMİYE VERİNCE SANIYORLAR Kİ EMEKLİ KOŞACAK İSVİÇRE BANKALARINDA HESAP AÇACAK"

Kılıçdaroğlu, "Emekli para alınca ne yapacak. Emekliye birer maaş ikramiye verince sanıyorlar ki emekli koşacak İsviçre bankalarında hesap açacak. Emekli ne alıyor. 500 lira maaş alıyorsa 500 lira ikramiye alacak. Emekli para alınca gidip esnaftan alış veriş yapacak. Kim kazanacak esnaf, toptancı, sanayici kazanacak. Kim kaybedecek hortumcular kaybedecek. Benim hedefim de o hortumcular kaybetsin. Ben 27,5 yılımı devlete harcadım. Vergi nasıl toplanır bilirim. Bütçe nasıl yapılır bilirim. Para nasıl harcanır bilirim. Bu, benim görevimdi. 27,5 yıl bu işle uğraştım. Eğer onlar merak ediyorlarsa söz veriyorum Başbakan olduktan sonra vallahi de billahi de onlara devlet nasıl yönetilir diye kurs açacağım." şeklinde konuştu.

"KORO HALİNDE İTİRAZ EDİYORLAR"

Partisinin iktidar olması durumunda asgari ücreti 1.500 liraya çıkartacağını ancak iktidar partisinin bu vadine koro halinde karşı çıktığını anlatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Asgari ücreti 1.500 liraya çıkaracağım, sözüm söz elbette çıkacak. Yine koro halinde itiraz ediyorlar, efendim asgari ücretliye bin 500 lirayı nasıl vereceksin? Asgari ücretten vergi almayacağız, zaten zor geçiniyorlar. Bakan çıktı dedi ki, asgari ücretliye bin 500 lira vermek zulümdür, sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de asgari ücretli bin 500 lira alınca mı zulüm oluyor."

"ONLAR HALKI NASIL SOYABİLİRİZİN PEŞİNDELER"

Seçmenlerden 4 yıllık yetki talep eden Kılıçdaroğlu, "Sizden dört yıllık yetki istiyorum. Dördüncü yılın sonunda hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Her aile en az 720 liralık gelirin sahibi olacak. Onlar saraylarda oturuyorlar. Ben Anadolu çocuğuyum. Onlar halkı nasıl soyabilirizin peşindeler. Siz 7 Haziran'da sandığa gidin ve hak yiyenlere gereken cevabı verin." ifadelerini kullandı.

"BEN ALIN TERİNDEN YANAYIM, SEN ZENGİNDEN YANASIN"

CHP iktidarıyla Türkiye’nin kazanacağını kaydeden Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı: "İncide, yakutta, elmasta vergi sıfır. Mazota gelince bütün vergiler var. Ben de mazottan sıfırlıyorum. Ben alın terinden yanayım, sen zenginden yanasın. Aramızdaki fark Ağrı Dağı kadar. Biz iktidara geldiğimizde dört yılda Türkiye kazanacak, dört yılda sadece ve sadece hortumcular kaybedecek sözüm söz."

Konuşmasını tamamlayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kahramanmaraş milletvekil adaylarıyla birlikte kürsüde vatandaşları selamladı. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Gaziantep'e hareket etti.