Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı Ar-Ge birimi, genel seçimlerde aday adayı olan isimlerin kendilerini tanıtmasına imkan sunan yeni internet sitesinin tanıtımını yaptı.

Adı ‘chpizmiradayadayları.com’ olan yeni web sitesinin tanıtım toplantısı Kültürpark İzmir Sanat’ta yapıldı. Toplantıya, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ile milletvekili aday adayları katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Bedri Serter, projenin, aday adaylarını üyelere daha iyi tanıtmak amacıyla yapıldığını söyledi. Serter, “Sağlıklı bir çalışma olacak. İnternet üzerinden sizi tanıtmış olacağız. Toplam 129 bin üyemiz var. Hepsine tek tek ulaşmanız mümkün değil. 29 Mart demokrasi şöleninden sonra 7 Haziran’da seçime gideceğiz. Önemli başarılara imza atacağız.” dedi.

“ÖN SEÇİM İZMİR İÇİN FIRSAT”

Ön seçimin İzmir için fırsat olduğunu aktaran Serter, “Ön seçimde parti üyelerimizin sandıklara ulaşım konusunda çalışmalar zaten yapıldı. Biz yönetim olarak 60 günlük süre içinde iki kez ilçeleri gezdik. Toplantılar yaptık. İlçelerimizin birinci tercihi önseçimdi. Biz bunları genel merkezimize ilettik ve kararı aldırttık. Katılımların yüksek olması gerekiyor. İzmir’de genel seçimde 152 aday adayı önseçime girecek. Başka partilerin yaptığı gibi temayül yoklamaları gibi sistem bizde yapılmıyor. Oylar sandıklara atılıp yola çıkılmıyor. Önseçimden kim çıkarsa adayımız o olacak. Ön seçimde parti üyelerimiz sandığa gitmeli. Aday adaylarımıza en açık ve eşit şans sağlanması en önemli şartımızdır. Üyelerimizin yüzde 100’ü ile ön seçim yaparsak amacına o kadar iyi ulaşacaktır. Milletvekili adayı olamayanları da yanımızda görmek, kampanyaya destek istiyorum.” dedi.

Toplantıda, Ar-Ge Başkanı Cemil Tugay sistem hakkında bilgi verirken aday adayları çeşitli sorular sordu.