CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, aday adaylığı başvurularının 1 Mart'a kadar uzatıldığını, Adana’da eğilim yoklamasının 21 Mart’ta yapılacağını söyledi.

Bulut, yaptığı açıklamada, eğilim yoklamasına katılacak aday adaylarının başvuru süresinin yoğun hava muhalefeti ve aday adaylarından gelen yoğun talep üzerine 1 Mart 2015 Pazar günü saat 17.00’ye kadar uzatıldığını açıkladı. Bulut, başvuruların genel merkeze yapılması gerektiğinin altını çizdi. Adana’da milletvekili adaylarının belirleneceği eğilim yoklamasının tarihinin 21 Mart olarak belirlendiğini kaydeden Bulut, yoklamada parti üye kütüğünde parti üyesi olarak kayıtlı olup, 31 Aralık 2014 tarihine kadar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmiş olan üyelerden üye aidatını ödemiş olanların oy kullanabileceğini vurguladı.

21 Mart’ta yapılacak eğilim yoklaması için seçmen listelerinin 14 Mart’ta ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılacağını, itirazların ise listelerin askıdan indirileceği 16 Mart’a kadar yapılabileceğini ifade eden Bulut, 18 Mart’ta da Merkez Yönetim Kurulu’nun seçmen listelerine itirazları kesin olarak karara bağlayacağını söyledi.

Eğilim yoklamasında oy kullanmak için T.C. nüfus cüzdanı veya kimlik yerine geçen belgelerden birinin (T.C. Kimlik numarası bulunan ehliyet, pasaport, avukatlık kimliği vb. ) ibrazının zorunlu olduğunu aktarın Bulut, seçmenlerin oy kullanma kabininde aday adayının oy pusulasındaki adının yanında bulunan kutuya (X) işaret koymak suretiyle oyunu gizli olarak kullanacağını belirtti.

Oy kullanacak üyelerin oy pusulasında en az 6 en çok 12 aday adayının adını işaretleyebileceğini kaydeden Bulut, oy verme işleminin 08.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacağını ifade etti. Oyların açık döküm-sayım yöntemiyle sayılacağını vurgulayan Bulut, itiraz edilmeyen veya itiraz üzerine Merkez Yönetim Kurulu tarafından kesin karara bağlanan sonuçların il başkanlığında ve genel merkezde askıya çıkarılmak suretiyle ilan edileceğini sözlerine ekledi.