CHP adayı Kamil Dalkara, Afşin'de seçim çalışmaları sırasında esnafı gezerek dertlerini dinledi. Afşin Basın Birliği ve Afşin Ticaret Odası'nı ziyaret eden Dalkara, şu anda 17 milyon insanın aç olduğunu belirtti. 7 Haziran'da birlik beraberliğin bozulmaması adına çağrı yapan Dalkara, "Allah insanımızın ağız tadını bozmasın. Ülke iyi gitmiyor diyoruz. Çünkü, bu ülkenin 2 temel noktası ve 2 temel sorunu var. Bir tanesi toplumsal barış ve toplumsal adaletin gerçekleştirilmesi ve bu maalesef ve maalesef tamamen ülkemizde bozulmuş durumda. Evde huzur yok! İşte huzur yok! Sokakta huzur yok! Cumhuriyet Halk Partisi bu huzuru sağlayacak partilerin başında geliyor." diye konuştu.
Türkiye’de her şeyin vergi üzerinden yürütüldüğünü belirten Dalkara Toroslar Elektrik Dağıtım şirketinin Suriyeliler üzerinden kayıp kaçak bedelinin her faturaya yüzde 10 zam halinde yansıyacağını belirtti. Dalkara: Kayıp-kaçak Gaziantep’te yüzde 7’den yüzde 12’ye, Osmaniye’de yüzde 7’den yüzde 10’a, Kilis’te yüzde 10’dan yüzde 15’e çıktı. Her fatura şişecek. Zaten 17 milyon aç insanımız var. Millet bu yükün altından nasıl kalkacak.

Ezilenin yanında olmak zorundayız. Bugün köyler ve kırsal alanlar en çok AKP’ye oy veren yerlerdir. Eğitim kalitesi ne kadar düşükse AKP’ye verilen oy o kadar çoktur. O yüzden bunlarda Türkiye’de ki eğitim kalitesini bozdular, düşürdüler. Nedeni ise çok basit; İnsanlar eğitim aldıkça, düşünmeye başlıyor ve sosyal demokrat düşünceler, özgür düşüncelere sahip oluyor. Biz insanın kalitesini arttıracağız, eğitim kalitesini ve yaşam kalitesini arttıracağız dedi.