CHP Antalya 5. sıra milletvekili adayı Devrim Kök, 7 Haziran'da Meclis'e girmesi halinde cumhuriyetin kazanımlarını koruma noktasında klasik bir milletvekili olmayacağını, militan bir vekil olacağını söyledi.

Bir dönem partisinin Antalya il başkanlığını da yapan Devrim Kök, Manavgat'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde(AKM) partililerle buluştu. 7 Haziran seçimlerinde partilerinin tıpkı 3 Kasım 2002 seçimlerinde olduğu gibi Meclis'e en az 8 milletvekili göndermeyi hedeflediklerini kaydetti. 7 Haziran seçimlerinin ülkenin demokratik bir rejim olarak kalma ya da totaliter bir rejime dönüşmesinde kader seçimi olacağı için tarihi öneme sahip olduğunu vurgulayan Kök, bu seçimin aynı zamanda siyasi iktidarın bütün hukuksuz ve keyfi uygulamalarına dur diyerek 'güle güle' seçimi olacağının altını çizdi.

90 yıllık cumhuriyet tarihi süresince ülkenin hiç bu kadar hoyratça yönetilmediğini dile getiren Kök, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ülkede ne kadar değer varsa hepsinin için boşaltığını ifade etti. AK Parti'nin 13 yıl içinde yaptığı zulme toplumun en demokratik biçimde tepkisini Gezi Parkı eylemlerinde gösterdiğine işaret eden Kök, halkın sandıkta yetki verdiğini, Meclis'e girerse Gezi'de yapılan zorbalıkların hesabını soracağını, hiçbir zaman da klasik bir vekil olmayacağını, her zaman halkla iç içe olacağını vurguladı.

Cumhuriyet tarihi süresince insanların hiçbir zaman inanç, farklı düşünme, etnik kimliği ve düşüncesinden ötürü ayıplandığı bir dönemin olmadığını dile getiren Kök, CHP iktidarında insanların kendi inanç ve düşüncelerini en özgür şekilde ifade edeceğini, kimsenin etnik kimliği ve inancından ayıplanarak ötekileştirilmeyeceğini her zaman birinci sınıf vatandaş muamelesi göreceğinin altını çizdi. Kök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasete girerken biz kefen giydik diyenlere ben de adı Devrim olarak söylüyorum ki Meclis'e girmem halinde cumhuriyetin bütün değerlerini ve kazanımlarını koruma ve kollama adına kefen giydiğimi çok iyi bilsin. Biz kefen giymeye alışığız. Uğur Mumcu'lar, Ahmet Taner Kışlalı'lar, Muammer Aksoy'lar kefen giydi. Demokrasi şehitlerimizin halen faili meçhul olarak kalması ve faillerinin bulunmaması üzüntü verici. AKP'nin bütün hukuksuz işlerinin hesabını tek tek soracağız. 13 yıllık zulmün hesabı sorulacak. AKP iktidarı yolun sonuna geldi. 7 Haziran'da tek başımıza iktidara gelerek yapılan keyfi işler ve hukuksuz işlerin hesabını soracağız. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın."