MALATYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Türkiye'nin önümüzdeki dönemde bir iktidar değişikliğine gideceği gözüküyor" dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre yeniden CHP'den milletvekili seçilen Ağbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerindeki rakamlara göre Malatya'da AK Parti'nin oylarının yüzde 10-12 aralığında düştüğünü belirtti.

Seçimlerde Türkiye'nin net bir mesaj verdiğini ifade eden Ağbaba, "Türkiye'deki seçmenler başkanlık sistemini istemediğini, parlamenter demokrasinin devam etmesini istediğini söyledi" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin seçimde devletin bütün imkanlarını kullandığını iddia eden Ağbaba, şunları kaydetti:

"Buna rağmen oyların bu kadar düşmesi önemli bir şey. Hem seçim döneminde memurların, kurumların AKP için çalıştığını not etmek lazım. Cumhurbaşkanı'nın meydan meydan gezip bir siyasi partinin militanı gibi çalışmasının da altını çizmek lazım. Şu andaki sonuçlar bizim Türkiye genelinde milletvekili sayımızın düşmediğini gösteriyor. Oy oranımızda çok az bir artma gözüküyor. Bu seçimin tek bir mağlubu vardır, AKP devleti ve Cumhurbaşkanı'dır. Ayrıca bir iktidar değişikliği gözüküyor. Bu da önemlidir. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde bir iktidar değişikliğine gideceği gözüküyor. Bu da altı çizilecek bir noktadır."