Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Kemay Çay'ın katılımıyla Kervanhan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenlendi.
Doğan, burada yaptığı konuşmada, 17 Ocak'ta yapılacak 5. Olağan İl Kongresi'ne Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek'in katılımıyla haftasonu yapılacağını, kentteki AK Parti'nin "altın" kadrolarıyla hedeflerinin seçimlerde 8 milletvekili çıkartmak için çalışacaklarını söyledi.

AK Parti olarak genel seçimlerde Kahramanmaraş'ı Türkiye'de birinci yapma arzusunda olduklarını ifade eden Doğan, 5. Olağan İl Kongresi'nin ardından bunun startının verileceğini kaydetti.

Kentteki "AK" belediyelerin çalışmalarından örnekler veren Doğan, şunları kaydetti: "Kahramanmaraşımızdaki bazı bölgelerin gecekondu görüntüsünden kurtarılması için belediye başkanlarımız hazırladıkları projelerle gayretli bir şekilde çalışıyor. Yollarımızla ilgili de hummalı bir çalışma var. Daha yaşanabilir bir Kahramanmaraş için AK belediyelerimiz projeler üretip, uygulamaya koydukları çalışmalarıyla bunu en kısa sürede tamamlamaya çalışıyor. Yine eğitimde 2013-2014 döneminde altın bir yıl yaşadık, hamle yılı oldu. 100 milyonu aşan bir kaynak ile  hayırsever iş adamlarımızın da unutulamaz katkısıyla derslik eksikliği gideriliyor. Eğitimde mekan sorunu büyük oranda çözülmüş durumda. Bundan sonra da eğitim kalitesinin yükseltilmesi için gayret sarfedilecek."

Kentteki Suriyeli misafirlere sahip çıkılması konusunda basın mensuplarından destek de isteyen Doğan, kış gününde misafir Suriyelilerin zor durumda kalmaması için büyük desteklerin sağlandığını, özellikle sivil toplum kuruluşları olmak üzere herkesin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını kaydetti.

AK Parti'yi "Mevlevi" tekkesine benzeten Doğan, buranın da ilkelerinin bulunduğunu belirterek, "AK Parti siyaseti kurumsallaştırmış bir partidir. İlkesi ve etik değerleri olan bir partidir. Bizim etik değerlerimize uyan kişilere partimiz her zaman açıktır" ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise AK Parti İl Başkanı Metin Doğan'ın partinin kurulumundan bu güne, fedakarca çalışan bir isim olduğunu söyledi.

Her zaman ve her yerde partisinin başarısı için çalışan Doğan'ın partiye önemli kazanımlarının olduğunu dile getiren Erkoç, haftasonu yapılacak 5. Olağan İl Kongresi'ne vatandaşları davet etti.