AK Parti Düzce Teşkilatları, AK Parti Düzce Milletvekili Aday Adaylarını temayül yoklamasında seçiyor. 18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştirilen temayül yoklamasına il, ilçe, belde, mahalle temsilcileri ve sandık başkanları oy kullanıyor. AK Parti Düzce Milletvekili Aday Adayları için yapılan temayül yoklamasında yaklaşık 1000 teşkilat mensubu oy kullanacak.

Temayül yoklamasını takip etmek ve denetlemek amacıyla Genel Merkez’den AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, temayül yoklaması hakkında AK Parti teşkilatlarına kısa bir bilgi verdi. Erdoğan, “ Temayül yoklaması ile Genel Merkezimiz teşkilatların aday adaylarına bakışını net bir şekilde görecektir. 7 Haziran seçimleri çok önemlidir. İç Güvenlik Yasasıyla da gördüğümüz üzere Türkiye artık AK Partisiz olmaz” diye konuştu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, paralel yapı ülkedeki yaratmak istediği kaos ortamına ve iç güvenlik yasasının gerekliliğine vurgu yaptı. Erdoğan, “Düzce’de çok sayıda aday adayının çıkması AK Parti’ye olan teveccühün göstergesidir. Temayülün hayırlı olması ve aday adaylarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, tüm AK Parti Düzce teşkilatlarına yaptıklarından dolayı teşekkür eden ve temayül yoklamasının çok önemli olduğunu kaydetti. Bürge, “Temayül yoklamasının teşkilatının gönlünü gösterir. Temayülü istişare olarak algılıyoruz. Kıymetli Cumhurbaşkanımız bu partiyi kurarken ortak akılı ön plana çıkardı. Düzce bizim için önemli bir ildir. Evleriniz yıkıldı ama gönülleriniz yıkılmadı. Bu seçim önceki seçimden daha önemli diyoruz. Bunu klasik bir laf olarak görmeyiniz. AK Parti’de kırılma noktasına gelmenizi istemiyoruz. AK Parti istişare müessesesini oturtmuş bir partidir. Bu çalışmaların, Düzce’mize, ülkemize ve AK Partimize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerinde bulundu.
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, temayül yoklamasının milletvekilliği yolunda bir aşama olduğunu kaydederek, “AK Parti’de siyaset bayrak yarışı şekilde devam etmektedir. Bizler il başkanlığında bayrağı devraldık şimdi ise milletvekili aday adaylarımız bayrağı devralacaklar. Temayül yoklaması ile Genel Merkeze gönlümüzdekini aktaracağız” diye konuştu. 60 milletvekili aday adayının temayül yoklamasına katıldığını kaydeden İl Başkanı Keskin, “ Teşkilatlarımızla 7 Haziran seçimlerine hazırız. Yeni Türkiye’nin şekillendirilmesinde biz de aktif rol oynayacağız. Çıtamızı yükseğe koyduk. İnşallah bu seçimleri de 3-0 alacağız; hatta oy oranımızı çok fazla yükselteceğiz” ifadelerinde bulundu.
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, bu seçimlerde temayül yoklamasının sonuçlarının Genel Merkezden açıklanacağını da kaydetti.
AK Parti Düzce Milletvekili aday adayları teşkilatların oyunu almak için günlerdir tanıtımlarını yapmış, AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Aday Adayı Tanıtım programında da teşkilatlara tanıtılmıştı.