Yol arkadaşları ile seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Oruç’un ilk durağı Elbistan oldu.  

Elbistan'da kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Oruç ve arkadaşları ilk ziyareti ilçe başkanlığına yaptı.
MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir ve Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır olduğu toplantıda kalabalık bir partili grup vardı.
 
Ali Demir, Ejder Oruç isminin parti tabanında sevilen, saygın, ülkücülüğü tartışılmaz bir isim olduğunu ve partinin her türlü faaliyetinde partililer ile birlikte olduğunu söyledi.
ELBİSTAN, MİLLİYETÇİ HAREKETİN ÇARPAN YÜREĞİ DEMEK
Başkan Demir’in ardından söz alan Oruç; "Elbistan benim için memleketim demek, Milliyetçi Hareketin çarpan yüreği demek, MHP iktidarının ayak izinin ilk işaretlerinin gözleneceği yer demek, diriliğin ve gücün sembolü demek" dedi.  
Partisinin Elbistan’da büyük bir tabanının olduğuna dikkat çeken Oruç; “Ne zamanki Elbistan'da hareketlenme olur, MHP iktidara gelir. İşte bu hareketliliği Elbistan’ımızın cadde ve sokaklarında gördüm.  Esnafımız, işçimiz, memurumuz, kısacası Elbistan, MHP’yi iktidar yapmaya hazır” diye konuştu. 
Ülkenin zor bir süreç içerinde olduğunu önemle vurgulayan Oruç, hükümetin iç güvenlikte, işsizlikte, kadına şiddette, dış politikada iflas eden politikalar uyguladığını söyledi ve adalete karışan siyaset, ticari faaliyetlere kasıtla yapılan siyasi baskı ile başlayan iflaslar neticesinde ortaya çıkmaya başlayan ekonomik istikrarsızlık ve dövizdeki yükselmenin sebeplerini sıraladı.
Yapılacak muhtemel elektronik oylamada kendisine destek isteyen Oruç, milletvekili olması halinde şehrin efendisi değil, hizmetkârı olacağından bahsetti. 
Büyük alkış ve destek gören konuşmasını 7 Haziran seçimlerinde parti teşkilatlarının çok çalışması gerektiğini ve bu seçimlerin başarısı için herkesin "UYKU ORUCU" tutması gerektiğini ifade etti.
Daha Sonra Elbistan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Baştürk'ün Amcasının taziye çadırını da ziyaret ederek taziyede bulunan Ejder Oruç, yol arkadaşları ile birlikte Ülkücü İşçiler Derneği'ni ziyaret etti.
Dernekte yapılan sıcak karşılama ve kucaklaşmanın ardından Dernek Başkanı İbrahim Çil, yaptığı hoşgeldin konuşması devamında muhabbet ve hasret dolu sohbete dönüştü.
Hem İlçe Başkanlığı hem de Ülkücü İşçiler Derneği toplantısına iştirak eden, İlçe Ocak başkanı Murat Kılınç da, Ejder Oruç'a seçim çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.
Günün ikinci ziyaretini Ekinözü ilçesine yapan Oruç, Ekinözü parti binasının önünde kalabalık bir partili grup tarafından coşku ile karşılandı. 
Ülküdaşları ile sıcak soba etrafında toplanan Oruç ve arkadaşları çay eşliğinde, yapılan sıcak sohbetin tadına doyulamadı. 
İlçe Başkanı Tahsin Çiçek'in yaptığı açılış konuşmasında, Oruç’a aday adaylığının hayırlara vesile olmasını ve başarı dileklerini ileterek MHP’yi hep birlikte taşıyacaklarını söyledi. 
ÜLKE YÖNETİMİNDE ZAAFİYET VAR
Daha sonra partililere seslenen Oruç, iktidara yüklenerek, ülkenin yönetiminde zafiyetler olduğunu, terör ve teröristlere teslim edilen yerleşim yerlerinde yaşanan teslimiyetçi yaklaşıma tavırlı siyaset izleyeceğini ifade etti.
İlçenin, terörle mücadelenin ne demek olduğunu en iyi bilen yerlerden olduğunu söyleyen Oruç, tehdit ve şiddetin halkı bıktırdığını, Güney Doğu'nun adeta PKK’ya teslim edildiğini, yönetimin örgüte geçtiği görüntüsünün hakim olduğunu sözlerine ekledi.
Ekinözü’nün mağduriyetine vurgu yapan Oruç, burada yaşanan işsizlik, ekonomik durgunluk ve ilçedeki geri kalmışlığı siyasi iktidarın beceriksizliğine ve Kahramanmaraş halkının AKP’ye hak etmediği oyu vererek büyük destek olduğu halde hiç bir yatırımın ilçeye ve şehre gelmediğine vurgu yaptı.
Oruç, başarı dilekleri ile ilçeden uğurlandı.