Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Uzunoğlu, ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Vezirköprü, Havza ve Canik ilçelerinde esnaf ve kamu kurumlarını ziyaret etti. Usta, "8 Haziran sabahı bütün dengeler değişecek." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf seçim gezilerine devam eden MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, kaymakamlık, hastane, PTT gibi kurumlarda çalışanlara da ziyarette bulunuyor. MHP’nin memur ve kamuda çalışan taşeron işçilere yönelik vaatlerini anlatan Usta, "Kamu yönetim ve kamu çalışanlarına vaatlerimiz var. Kapatılan belde belediye, özel idare ve köyler yeniden kurulacak. Kamuda çalışan taşeron işçiler, 4/C’liler, vekil, sözleşmeli ve geçici statüde çalışanlar kadroya geçirilecektir. Kamuda çalışan işçilere naklen atanabilme imkanı verilecek, şube müdürlerinin ek göstergesi 3000 olacak şekilde değiştirilecektir. Ek ödemeleri emekli aylığına yansıtılarak, emekli ikramiyelerinde yıl sınırını kaldıracağız. Muhtarlıklarda idari yapı ve nüfus gibi kriterler dikkate alınarak en az asgari ücret kadar olmak üzere maaşları kademeli yükseltilecektir." şeklinde konuştu.

'TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Toplumun her alanında yaşanan tahribatı onarmak için geldiklerini belirten MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, sözlerine şöyle devam etti: "Toplumsal onarım ve huzurlu gelecek için çalışıyoruz. MHP’nin verdiği vaatlerin tamamı bu başlık altında toplanmış olup, kurumlarda, ekonomide, hukukta yaşanan tahribatları, güvensizlik ortamını kaldırmak, ekonomiyi düzeltmek, korku politikası ile ülkenin çalışamayan kurumlarını, esnafını ve halkı rahata kavuşturmak için çalışıyoruz. Yatırımcılar gelecek kaygısı olmadan yatırım yapsınlar istiyoruz, gezilerimizde görüyoruz vatandaşlar bize büyük bir teveccüh gösteriyor, evlerinde iş yerlerinde AKP bayrakları asılı olsa da biz size oy vereceğiz diyorlar. İşçilerimiz ve vatandaşlarımız çoluğu ve çocuğunun işinden olmaması, memurumuz haklarında herhangi bir hukuki işlem yapılmaması için korkuyor bu ülkede."

'200 LİRAYI BOZACAK KAÇ ESNAF VAR'

Esnaf ziyaretlerinde gördükleri kadarıyla, gösterildiği gibi ekonominin iyi olmadığını belirten Utsa, "Ekonomi kötü yönetiliyor, bazı esnaflarımız siftah yapmadan akşamı ediyor. Bunun tespitini yapmak çok kolay, bütün 200 lira parayı bozdurmak için esnafları bir dolaşın, acaba kaç esnaf bu bütün parayı bozabilecek bir görün. Benim durumum kötü ama herkesin durumu iyi galiba diyenler için aslında herkesin durumunun kötü olduğunun göstergesi olarak deneyebilirsiniz." dedi.