Arıkan’ın esnaf gezileri Kahramanmaraş Hayvan Pazarı ile devam etti. Hayvan pazarında esnafla bir araya gelen Arıkan sorunlarını dinledi, Hayvan Pazarı için düşüncelerini anlattı. Hayvan Pazarı ziyaretinin ardından Köy Garajı’na geçen Arıkan esnaf ve hemşerilerinin iyi dilek ve temennilerini aldı.

Öğle saatlerine kadar Köy Garajı esnafının sorunlarını dinleyen ve sohbet eden Arıkan, Kahramanmaraş’a hizmet etmek için gecesini ve gündüzüne katacağını, her zaman esnafı ve vatandaşı ziyaret edeceği sözünü verdi.
Özellikle köylü hemşerilerinin Kahramanmaraş ekonomisine büyük katkı yaptığını da belirten Arıkan; “Köylerimiz özellikle kuru bakliyat ve kahvaltılık ürünlerde üretim merkezleri. Bizim köylümüz ürettiği mamullerde asla yanlış yapmaz, ürünün en güzelini yapmaya çalışır. Bizde bu doğal ürünlerden fazlasıyla yararlanıyoruz. Bu arada ‘köylü’ kavramına da karşıyım. Bu kentte köylü-şehirli diye bir ayrım yok. Köylü de şehirli de bu memleketin eşit şekilde vatandaşı.
Artık Kahramanmaraş bir sanayi şehri, kentimizdeki sanayicilerimiz işçi bulmakta zorlanıyorlar. Bu iş gücü ihtiyacını artık servislerle mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimizden karşılıyoruz. O bakımdan da kırsal bölgede oturan vatandaşlarımızın da kent ekonomisine ve iş gücücüne katkıları yadsınamaz” dedi.
Gittiği bölgelerde vatandaşların yoğun ilgisiyle de karşılanan Arıkan, vatandaşlarla yakınlığını bir kez daha gösteriyor.
Her gün, Kahramanmaraş’a katkısı olan büyüklerini ziyaret eden Arıkan, İmam Hatip Liselerinin Kahramanmaraş’ta kurulmasına ve kentin manevi dünyasına büyük bir katkı yapan Mehmet Kalaycı’yı iş yerinde ziyaret ederek hayır duasını aldı. Arıkan; “

Bugünkü ziyaretimde Hayvan Pazarını gezdim. Esnafımızla görüştük. Daha sonra köy garajındaki esnaflarımızı gezdik. Kahramanmaraş’ın İmam Hatip Okullarının yapımında, Kahramanmaraş’ın ülke de bir neslin yetişmesinde ömrünü vermiş ve uzun yıllar hizmet etmiş maddi ve manevi emeği olan Mehmet amcamın yanındayız. Bende İmam Hatip Okulunda okudum. Bundan 35-40 yıl önce bizim okuduğumuz okulların ve sınıfların yapımında Mehmet Amcanın büyük bir katkısı var. Gece gündüz demeden çalıştı. Bugün ülkemize bir nesil yetiştirdi. Mehmet amcamın hakkını ödeyemeyiz. Kahramanmaraş’ın ve ülkenin büyük değeridir. Ülkemizin bu duruma gelmesinde ve ülkeyi yöneten kadroların yetişmesinde Mehmet amcamın ve Mehmet amca gibi birçok kendini hizmete ve eğitime adamış ağabeylerimizin büyük emeği ve katkıları vardır. Bugünlere kolay gelinmedi. Mehmet amcaya ziyarete geldik, gönlünü ve duasını aldık. Her zaman geleceğiz. Duasını alacağız. Onların duası bizler için çok önemli. Çünkü bizlerin yetişmesinde çok büyük katkısı oldu. Aramızda olmayıp, aramızdan ayrılan hocalarımızın ve büyüklerimizin hepsini rahmet ve minnetle anıyoruz. Mehmet amca bu ülkenin çok büyük değeridir” dedi.