HDP Adana milletvekili adayları, Adana Tabip Odası, KESK ve Adana Barosu’nu ziyaret etti. Adana Tabip Odası’nda hekimlerle bir araya gelen HDP adayları, sağlık alanında yaşanan sorunları konuştu. HDP Adana adayı Meral Danış Beştaş, “Biz sorunlarımızı halkla, sendikalarla ve meslek örgütleri ile çözeceğiz.” dedi. Meslek odalarının da sağlık alanındaki çalışmalarından faydalanmak istediklerini dile getiren Beştaş, eşit, parasız sağlık hakkını savunduklarını ifade etti.

Tüm kurumların sadece kendi alanlarında mücadele ettiğini dile getiren HDP Adana milletvekili adayı Tugay Bek de bu mücadeleleri birleştirmek istediklerini belirterek, “Sizin sağlık alanındaki birikimleriniz HDP’nin programıdır." şeklinde konuştu. AK Parti'nin toplumun tüm hücrelerini ele geçirmeye çalıştığını söyleyen Bek, "Siz kendi alanınızda, mimar ve mühendisler kendi alanında mücadele ediyor. Biz avukatların sorunları da diğerlerinkinden bağımsız görünmüyor." dedi.

Eğitim Sen’de gerçekleşen toplantıda adaylar KESK üyelerinin sorularını cevapladı. Seçim sonrası nasıl bir tablo ortaya çıkacağının ve HDP’nin nerede yer alacağının konuşulduğu toplantıda söz alan Meral Danış Beştaş, seçim sonrası siyasi partilerin durumunu konuşmak için erken olduğunu belirterek 7 Haziran’ın Türkiye’nin tüm renklerinin ve mücadele eden kesimlerin temsil edildiği gün olacağının kesin olduğunu ifade etti. Çözüm süreci ile ilgili, iktidarda AK Parti olduğu için diyalogları olduğunu dile getiren Beştaş, seçimle ilgili bir ittifaklarının bulunmasının mümkün olmadığını söyledi.

Adana Barosu’nu da ziyaret eden adaylar burada son günlerde yaşanan girişte avukatların üstünün aranması uygulaması üzerinde durdu. Avukatlara müdahalenin savunma hakkına müdahale anlamına geldiğinin belirtildiği toplantıya HDP’nin avukat adayları Meral Danış Beştaş, Vedat Özkan, Beyhan Günyeli, Tugay Bek ve İsmail Başaran katıldı.