Antalya Serik’te Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin seçim ofisi açacak olmasından dolayı ilçede birtakım gerginliklerin meydana gelmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan HDP Antalya milletvekili adayı Saruhan Uluç, bu tarz gerginliklerin büyümemesi için her türlü önlemi aldıklarını söyledi. Gerginlikten yana taraf olamayacaklarını açıklayan Uluç, bu tür gerilimleri tırmandıranların ise Türkiye’nin istikrarını istemeyenler olduğunu ifade etti.

Milletvekilleri Genel Seçimleri’ne katılacak siyasi partiler arasında yer alan HDP, Antalya’da milletvekili adaylarını tanıttı. Antalya’da ilk sıradan aday gösterilen Saruhan Uluç, Türkiye ve yerel gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ağrı’da yaşanan siyasi gerilimin ardından Serik’te de benzer provokasyonların planlandığı konusunun sorulduğu Uluç, parti olarak gerilimden yana olmadıkları söyledi.

Serik’te sükûnetin sağlandığı bilgisini veren Uluç, “Bizim derdimiz Türkiye’nin hiçbir yerinde gerginlik oluşturmak değil. Tam tersine fikirlerimizi anlatmak. Bu nedenle de biz 7 Haziran’ı bir savaş olarak değil, demokratik bir seçim olarak, demokrasinin bir adımı olarak görüyoruz. Biz gerginliklerin büyümemesi için her türlü önlemi alıyoruz. Serik Kadriye’de de aynı tutumu sergiledik. Seçim çalışmalarına devam edeceğiz ancak bunun gerilim meselesi olmaması için de elimizden geleni yapacağız. Orada genç insanları bizim ilçe binamıza saldırtan anlayışın arkasında Türkiye’nin istikrarsızlığını isteyenler var. Bunlar insanların birbirine düşmesini istiyor. Biz bunun farkındayız. Saldıranlar da fark edecektir. Serik halkı genel olarak bu saldırıyı onaylayan bir anlayış içinde değil. Gerginliği savunacak, gerginlikten taraf olacak bir tutum içinde olmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Her partiden oy alabilecekleri konusuna da değinen Uluç, 2002 seçimlerindeki gibi halkın meclisteki siyasi partilere gerekli dersi vereceğine inandığını söyledi.

Tanıtım toplantısına diğer milletvekili adayları Deniz Yıldırım, Nuray Erçağan, Aysel İbili, , İshak Kahraman ve Songül Şarklı de katıldı.