Halkların Demokratik Partisi(HDP) Muş milletvekili adayları Av. Burcu Çelik Özkan, Doç. Dr. Ahmet Yıldırım ve Av. Mensur Işık, gazetecilerle bir araya geldi.
HDP Muş milletvekili 2. sıra adayı Ahmet Yıldırım Muş’ta önlerindeki en büyük görevin, toplumsal muhalefet dinamiklerini kucaklayan HDP'nin barajı aşarak Meclis'te yer almasını sağlamak olduğunu söyledi.
Dünyada en yüksek seçim barajı Türkiye’de olduğunu ifade eden Yıldırım, bir defa parti olarak seçime girme büyük bir siyasi cesareti işaret ettiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Biz barajı aşsak da yüzde 10 barajı bir daha ki seçimde olmayacak açmasak ta olmayacak. Bu Türkiye’nin siyasi ve demokratik hayatına sunulan en büyük katkıdır. Biz barajı aşarsak zaten anlamsızlaşacak. Bu bizim için konulmuş ve korunan 35 yıllık bir barajdır. Barajı aşmasak da Türkiye’de sadece siyası iktidarın değil bütün siyasi ve sosyal çevrelerin külahını önüne koyup, bunu sorgulayacağı ve işlevsizleşeceği bir süreci yaşayacağız.”

Daha sonra ikinci ve üçüncü sırada aday olan Burcu Çelik ve Mensur Işık ise seçilmeleri halinde ulusaldan daha çok yerelde siyaset yapmayı hedeflediklerini ve Muş’un tüm köşesindeki sorunlar ile yakından ilgileneceklerini ifade etti.
Düzenlenen toplantıya, milletvekili adaylarına HDP Muş İl Başkanı ve parti yöneticileri de eşlik etti.