MHP'den Samsun milletvekili aday adayı olan Sayıştay Denetçisi Hüseyin Ediz, Samsun'un siyasi sahipsizliğini gördüğü için aday olmaya karar verdiğini söyledi.

Nortpoint Hotel'de basın ile tanışma toplantısı düzenleyen MHP Samsun milletvekili aday adayı Ediz, konuşmasına üst düzeyde görev yaptığı Sayıştay'dan neden ayrılıp siyaseti seçtiğini anlattı. Ankara'da Bafralılar Derneği'nin bir süre başkanlığını yaptığını hatırlatan Ediz, "Bürokraside değişik yerlerde orta ve üst düzeyde görev yapan üyeleri Samsunlulardan oluşan 'Samsun Platformu' diye bir STK kurduk. Bunu kurarken bizim amacımız resmi hiçbir statüsü olmayan bu platform ile Samsun'a hizmet noktasında neler yapabilir diye zaman zaman toplanıp projeler ürettik. Hatta 'Samsun Günleri' diye tanıtımlar düzenledik. Biz bu işin içine girdiğimizde kentimiz adına iki şeyin eksikliğini gördüm. Birincisi Samsun halkı istemeden yukarıdan bir şey verilemeyeceğini, tanıtım günlerinin toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç zorki gelirken milletvekili olarak ise eski vekillerden Mustafa Çakır geldi açılışa. Yani biz bu vesileyle Samsun'un siyasi sahipsizliğini hangi etkinliği düzenlesek karşımıza çıktı. Buradan yola çıkarak bu eksikliği giderme adına milletvekili olmaya karar verdim. Ben aday adaylığı için 1. sınıf Hakim statüsündeki görevimi bıraktım. Benim bulunduğum konum çok iyi bir çok kişinin ulaşmak isteyip ulaşamadığı bir yer. Ama ben sivil toplum kuruluşlarında görev almasam ve Samsun'un bu eksikliğini görmesem siyaseti hiç düşünmez bürokrat olarak işime devam ederdim. Siyaset zor ve meşakkatli bir iş." dedi.

Partisi tarafından aday gösterilmemesi yada kazanamaması halinde işine geri dönüp dönmeyeceği konusunda sorulan bir soruya ise Ediz, "Hakimler savcılar ve askerler istifa ettiklerinde geri dönemiyorlar. Ben de hakim statüsünde yer alıyorum. Bu yüzden benim geri dönmem diye bir şey söz konusu olmaz. Ama MİT Müsteşarını da asker konuma soktukları için yerine dönemez diye iddiada bulunuldu. Ben emekli olacağım demiyorum bu yüzden iş değişikliği yaparım diyorum. Bir yerde danışmanlık yada mali müşavirlik yaparım." diye konuştu.